ABA liga

Split ima novog trenera: Slaven Rimac potpisao na dve godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.06.2023 16:59
Split ima novog trenera: Slaven Rimac potpisao na dve godine MN Press

Hrvatski košarkaški stručnjak, Slaven Rimac, novi je trener Splita, saopštio je taj klub i dodao da je ugovor potpisan na dve sezone.

Novi šef stručnog štaba Splićana je prethodne dve sezone radio kao pomoćnik italijanskom stručnjaku Andrei Trinkijeriju u minhenskom Bajernu, a sada je odlučio da radi samostalno.

 

"Sve je rešeno i potpisano, ovo što se odužilo poslednjih dana bilo je više iz nekih tehničkih razloga nego što smo se klub ili ja premišljali. Srećan sam što dolazim u Split, ovo je veliki izazov za mene nakon epizoda u Ciboni, Cedevita Olimpiji, seljenja kluba u Ljubljanu, pa onda dve godine rada s Andreom Trinkijerijem u Bajernu", rekao ej Riac  dodao:

"Motivisan sam za samostalni rad, stižem u mladu ekipu kojoj treba dovesti glavne igrače. Split ima puno potencijala, put koji je pred nama neće biti jednostavan. S nestrpljenjem čekam početak priprema, igrači koji su tu i koji će doći moraju znati što nas čeka, moraju biti spremni za kvalitetne treninge i kvalitetne predstave. Košarka se u vratila u Split na prilično lep način, na velika vrata. To moramo održati i podići na još jednu stepenicu više. Iskreno se nadam da će to tako i biti".

Podsetimo, Split je prethodnu sezonu okončao na 10. mestu na tabeli AdmiralBet Aba lige, imao je pobedu manje od klubova koji su obezbedili plasman u plej-of.