ABA liga

Zvezda ne da titulu! Novi poraz Partizana: Majstorica odlučuje regionalnog šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 21:14
Zvezda ne da titulu! Novi poraz Partizana: Majstorica odlučuje regionalnog šampiona MN Press

Crvena zvezda ne da titulu! Izabranici Duška Ivanovića spasili su još jednu meč loptu Partizana, posle nove pobede nad večitim rivalom u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde su na krilima velikog broja navijača uspeli da izjednače u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige na 2:2, a šansu da odbrane trofej imaće za dva u Areni, kada će ponovo Partizan biti domaćin - 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17).

U dinamičnom susretu, sa jako malim brojem poena, Zvezda je i ovaj put uspela da odbrani domaći teren i osmu godinu u nizu izađe neporažena u derbiju kada je reč o takmičenju u AdmiralBet ABA ligi. Tokom čitavog susreta je bila bolji rival na terenu i na kraju je zasluženo došla do izjednačenja u seriji.

Bila je agresivnija u odbrani, konkretnija u napadu. Na krilima Kampaca i Dobrića i generalno dobre role svih startera, stekla je maksimalnih 17 poena prednosti u finišu treće četvrtine (49:32). Iako je Partizan u nastavku imao periode dobre igre, naročito sredinom poslednje deonice kada je prišao na svega dva poseda zaostatka (54:49). Nije imao rešenja u samom finišu, kada je Zvezda sa nekoliko učinkovitih napada Kampaca i definitivno rešila pitanje pobednika.
 


Za razliku od prethodnog susreta, gde je imao izuzetno skroman poenterski učinak, Argentinac je pružio daleko bolju partiju u četvrtom meču serije. Iako je bio primarna meta Partizanove odbrane, iskusni plejmejker bez većih problema je pronalazio rešenja u napadu, a utakmicu je završio sa 21 poenom uz po četiri skoka i asistencije.
 
Osim njega, odličnu rolu imao je i Dobrić, koji se naročito istakao u trećoj četvrtini, kada je Partizan podigao tempo i najavio dramu. Meč je završio sa 14 poena uz sedam asistencije, dok je dvocifren bio i Petrušev (10). Sa druge strane, listu strealaca Partizna predvodio je Egzum sa 12 poena i 10 skokova, a u stopu su ga pratili Avramović i Panter sa po 10 poena.

Partizan je odliučno otvorio utakmicu. Avramović je pogodio trojku, Ledej je vezao nekoliko poena, pa su  sredinom uvodne četvrtine gosti poveli 12:6, da bi nakon velike serije grešaka dozvolili rivalu priključak. Petrušev i Kampaco su se razgoropadili, odličnim pik-en-rolom, razbijali su odbranu Partizana, koji je dugo bio bez koša iz igre. 

Loš učinak u napadu itekako se osetio na drugoj strani terena. Samopouzdanje je palo, dok su, na drugoj strani, igrači Zvezde sve više ulazili u napadački ritam, što se ogleda i u 12:0 seriji, koju su napravili u finišu uvodne četvrtine (20:13). Partizan je početkom druge deonice polako pronalazio svoju igru. Na krilima Pantera su došli na poen zaostatka (25:24), ali je u nastavku Kampaco preuzeo kontrolu nad utakmicom.
 


Razigravao je saigrače, pogađao je bitne trojke i uz Vildozu i Dobrića predvodio napad domaćina, koji je zahvaljujući velikoj podršci sa tribina stekao i velikih +17 u finišu treće četvrtine (49:32). Usledilo je potom blago opuštanje. Avramović, Panter i Egzum su ušli u dobar ritam i na kratko uplašili navijače u dvorani, ali nisu imali snage za preokret. Zvezda je sačuvala domaći teren ponovo i izborila majstoricu, koja se igra u četvrtak od 20 časova uz diretktan prenos na Areni 1 Premium.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

 

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd.

Gledalaca: oko 7.000;

Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković.

CRVENA ZVEZDA: Holand -, Vildoza 8 (4sk), Lazarević 3, Kampaco 21 (8/18 iz igre, 4sk, 4as, 4iz), Mitrović 5, Lazić -, Martin 2, Dobrić 14 (7sk), Nedović -, Marković 3, Petrušev 10, Bentil 2.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević, Ledej 9 (4sk, 4iz), Avramović 10, Koprivica -, Panter 10, Smailagić 3, Egzum 12 (10sk), Naneli 4, Lesor 4 (8sk), Trifunović -, Anđušić 2, Madar 2.