ABA liga

Partizan večeras gostuje u Ljubljani: Crno-beli protiv Cedevita Olimpije za finale ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 11:17
Partizan večeras gostuje u Ljubljani: Crno-beli protiv Cedevita Olimpije za finale ABA lige MN Press

Košarkaši Partizana večeras od 18.00 (TV Arena 1 Premium) gostuju Cedevita Olimpiji u drugoj utakmici polufinalne serije AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su poveli sa 1:0 pošto su u Beogradu pružili odličnu igru i ubedljivo slavili sa 85:70.

Međutim, uprkos ostvarenom cilju, Željko Obradović nije bio zadovoljan određenim segmentima u igri svog tima:

"Razmišljam kakav bi rezultat bio da nije takva razlika u ofanzivnim skokovima. Nismo gradili koš, od samog početka bilo je tako. Pričali smo o tome, nije samo Omić koji je imao osam skokova u napadu, dolazili su igrači sa strane pomoći... Kakva koncentracija, želja, volja... Nikada u životu nisam video da nas jedna ekipa ovako nadskoči, ne nas, nego bilo koga. Ovo se ne dešava ni na prijateljskim utakmicama protiv rivala iz nižeg ranga. Pričaćemo sa igračima o tome, da vidimo šta možemo da promenimo", konstatovao je Obradović. 

 

 

Košarkaš Partizana, Uroš Trifunović, izneo je svoja očekivanja pred revanš utakmicu:

"Cedevita Olimpija je ekipa koja je pokazala da je zasluženo u polufinalu. Pre ove serije su imali čak tri pobede iz četiri utakmice protiv nas. Mi smo u prvom meču odigrali fokusirano, pre svega defanzivno. Imali smo i neke šuteve koje smo pogodili što nam je donelo pobedu. Imali smo velikih problema sa njihovim skokom i to ćemo gledati na sve načine da popravimo u Ljubljani", rekao je Trifunović.

Podsetimo, eventualna "majstorica" je na programu šestog juna, a tim koji se plasira u finale odmeriće snage sa Crvenom zvezdom.