ABA liga

Biti ili ne biti za Partizan u Podgorici: SC Derbi traži novo iznenađenje, Beograđani nastavak serije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 12:07
Biti ili ne biti za Partizan u Podgorici: SC Derbi traži novo iznenađenje, Beograđani nastavak serije MN Press

Košarkaši Partizana će u drugoj utakmici četvrtfinala AdmiralBet ABA lige gostovati Studentskom centru u Podgorici. Utakmica počinje u 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Prvi susret u Beogradu završen je pobedom "studenata" 84:83, pa će u slučaju negativnog ishoda u Podgorici, crno-beli završiti takmičenje. Imao je Partizan težak period iza sebe, a iscrpna serija protiv Real Madrida i eliminacija u nokaut fazi Evrolige, sigurno je ostavila danak i na formu Beograđana u regionalnom takmičenju.

Ekipa Željka Obradovića ležerno je ušla u meč sa Podgoričanima, gde je uprkos dvocifrenom vođstvu rivala, uspela da uvede susret u neizvesnu zavšnicu, da bi u samom finišu stigla na prag trijumfa, ali je Kevin Panter promašio trojku za pobedu.

Trijumf je na kraju pripao SC Derbiju, koji će pred svojim navijačima imati priliku da napravi još jedno iznenađenje i izbaci glavnog favorita za osvajanje takmičenja, čega je i svestan trener Partizana Željko Obradović.

"Znamo da je pred nama utakmica koja znači biti ili ne biti. Moramo da se spremimo i vratimo seriju u Beograd. Da bismo to uradili, potrebno je da igramo na daleko boljem nivou u odnosu na prvi meč. Bolje energetski, bolje motivaciono i daleko pametnije. Sve to je potrebno ukoliko mislimo da dođemo do pobede", rekao je Obradović.

Četvrtfinale AdmiralBet ABA lige, druga utakmica.

SC Derbi - Partizan 19:00 (Arena 1 Premium)