ABA liga

Ležerno smo ušli u utakmicu: Željko Obradović objektivan posle senzacionalnog poraza od Studentskog centra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 21:52
Ležerno smo ušli u utakmicu: Željko Obradović objektivan posle senzacionalnog poraza od Studentskog centra MN Press

Košarkaši Partizan Mozzart Beta uopšte nisu bili na svom nivou u večerašnjem duelu sa Studentskim centrom, jer da su igrali kao protiv Reala u borbi za Fajnal for Evrolige ne bi porazom otvorili seriju četvrtfinalnih mečeva AdmiralBet lige. Svestan činjenica, trofejni stručnjak crno-belih željko Obradović nije hteo da beži od istine posle utakmice sa objektivno mnogo slabijim gostima. 

Kao što nije hteo da umanji njihov trud, hrabrost i prikazanu igru na terenu jednog od kandidata za osvajanja regionalnog takmičenja ove sezone. 

"Čestitam Studentskom centru, u najavi sam rekao da su oni ekipa za poštovanje. Ušli smo ležerno u utakmicu i zato smo je izgubili. Neverovatno je da smo u poslednjih pet minuta izgubili 11-4, da smo imali mali faul, a puštali ih da šutiraju trojku, da nam uzimaju lopte ispod koša. Imali su 15 skokova više. Nema drugog objašnjenja osim ogromne želje, ja treba da odem i pitam da li oni individualno znaju neke igrače, to je suština. Da li smo mi pripremili utakmicu, da smo vodili računa, da smo dali podatke, da u situaciji kad nemaš bonus, da gledaš igrača koji šutira trojku ili da gledaš igrača koji ide na skok. Tako da, to je evidentno...", konstatovao je Obradović. 

Naravno, stari trenerski vuk ne misli da je bilo šta gotovo. I da njegov tim neće učinti sve da vrati brejk rivalu.

"Vode 1:0, čeka nas tamo utakmica, na nama je da vratimo seriju u Beograd", najavio je Obradović uoči utakmice 18. maja u Podgorici. 

Novinare je zanimalo i zbog čega na parketu nije bilo Alena Smailagića. 

"Jutros se požalio na bol u kolenu, a pred utakmicu je rekao da ga mnogo boli i bilo je nemoguće da igra danas", otkrio je najčešći osvajač Evrolige među trenerima.

Potom je naveo i razloge odsustva mladog Tristana Vukčevića.

"Vukčević je dobio dozvolu kluba da ode u Ameriku i to je jedino što ja znam", zaključio je Obradović.