ABA liga

Mijović: Budućnost u dobrom raspoloženju očekuje seriju sa Zvezdom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.05.2023 14:56
Mijović: Budućnost u dobrom raspoloženju očekuje seriju sa Zvezdom MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19.30 (TV Arena premium 1)  časova dočekuju ekipu Budućnosti u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige. Petar Mijović, trener košarkaša Budućnosti, koji su u četvrtfinalu eliminisali Megu, izjavio je danas da njegov tim u dobrom raspoloženju dočekuje polufinalnu seriju sa Crvenom zvezdom, koja je juče izdala i saopštenje.

"Očekuje nas zahtevna utakmica i serija. Zvezda je u Evroligi pokazala kvalitet, pokrivena je na svim pozicijama. Pokušavamo da ovu utakmicu shvatimo kao ozbiljan izazov, mogućnost da vidimo gde smo mi u odnosu na jednu od najboljih evropskih ekipa. Iskoristili smo ovaj period od utakmice sa Sutjeskom da neke stvari pokušamo da adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali. Ekipa od prvog dana trenira dobro, posvećeno", istakao je Mijović na konferenciji za medije.

Dodaje da je plasmanom u polufinale ekipa ispunila primarne ciljeve.

"Međutim, sportski i ljudski je da se ambicije tu ne završavaju. Poštujemo kvalitet Zvezde, koja je favorit u ovoj seriji. Serija ima prefiks derbija i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Za nas je ovo izazov. U dobrom raspoloženju i atmosferi očekujemo seriju koja sledi. Imamo svoje ambicije i želje", zaključio je Mijović.

Serija se igra do dve pobede, naredni meč se igra 23. maja u Podgorici.