ABA liga

Saopštenje Zvezde pred polufinale protiv Budućnosti: Nećemo dozvoliti zamke i saplitanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 15:11
Saopštenje Zvezde pred polufinale protiv Budućnosti: Nećemo dozvoliti zamke i saplitanja MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet polufinalu seriju Admiral Bet ABA lige počinju u nedelju pred svojim navijačima protiv podgoričke Budućnosti (19.30h, TV Arena 1 Premium). Klub sa Malog Kalemegdana oglasio se dva da pre utakmice zvaničnim saopštenjem, u kojem je javnost informisana da se crveno-belima spremaju "razne zamke i saplitanja" u borbi za trofej regionalnog prvaka.

"Prvi korak u borbi za trofej uvek je najvažniji, kao i podrška sa tribina koja nam je preko potrebna, posebno zbog činjenice da naš klub i tim ponovo očekuju razne 'zamke' na putu i borbi za titulu", poručili su iz Zvezde. 

Aktuelni regionalni prvak podsetio je da se klub i tokom takmičenja u Evroligi susretao sa "saplitanjem", koja su direktno uticala da se Zvezda ne nađe u četvrtfinalu elitnog takmičenja: "Koliko one mogu da budu velike videli smo tokom ligaškog dela jednog drugog takmičenja gde smo na više načina saplitani pogrešnim odlukama kojima smo ostajali bez pobeda, raznim zabranama, finansijskim opstrukcijama, kao i kaznama u nameri da ne završimo u četvrtfinalu", navodi se u saopštenju crveno-belih. 

Zvezda napominje da takve stvari u ABA ligi neće dozvoliti.

"Kao klub tražimo normalan tretman u kome će se na terenu odrediti ko je bolji. Prvu utakmicu polufinala ABA lige u Beogradu i pored više dobronamernih upozorenja sudiće nam slovenačka sudijska trojka: Saša Pukl, Damir Javor i Sašo Petek; Ako neko nije informisan i nekome nije jasno… Pozivamo sve naše pristalice da dođu u nedelju uveče u halu 'Aleksandar Nikolić', ispune je i pruže veliku podršku našem timu u nastojanjima da polufinalnu seriju otvori pobedom", stoji između ostalog u saopštenju KK Crvena zvezda Maridianbet.

Prva utakmica polufinalne serije između Crvene zvezde i Budućnosti igra se u nedelju od 19.30 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.