ABA liga

Zvezda odlična na startu plej-ofa: Zadar se loše proveo u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 21:49
Zvezda odlična na startu plej-ofa: Zadar se loše proveo u Beogradu MN Press

Crvena zvezda uspešno je krenula u odbranu titule, pošto je u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige deklasriala Zadar na svom terenu u prvom meču i povela 1:0 u seriji, koja se igra na dve pobede - 100:73 (25:20, 33:16, 20:17, 22:20).

Hrvatski tim uspešno je parirao evroligaškoj postavi Duška Ivanovića sve do sredine druge deonice, a onda je kvalitet Beograđana došao do izražaja. Zvezda je podigla nivo u odbrani, odigrala konkretnije u napadu i zahvaljujući 17:1 seriji u režiji Nemanje Nedovića i družine rešila sve dileme po pitanju pobednika.

Ostatak meča protekao je u sigurnoj igri domaćeg tima, koji je na krilima većeg broja raspoloženih košarkaša opravdao ulogu favorita, a šansu da završi seriju imaće 8. maja u Zadru, kada je na programu drugi duel ovih ekipa.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Filip Petrušev i Nemanja Nedović sa po 16 poena. Luka Mitrović je takođe bio dvocifren sa 13, dok se Fakundo Kampaco istakao sa osam poena uz isto toliko asistencija. Na drugoj strani, aktuelni MVP lige Luka Božić bio je najraspoloženiji u ekipi Zadra, a utakmicu je završio sa 18 poena uz po pet skokova i asistencija.


AdmiralBet Aba liga, četvrtfinale.

petak

Budućnost – Mega 94:77

Crvena zvezda – Zadar 100:73

subota

Cedevita Olimpija – FMP 18.30 (TV arena 3 Premium)

odloženo

Partizan – SSC Derby odloženo