ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Cedevita dočekuje FMP u prvom meču četvrtfinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2023 13:00
AdmiralBet ABA liga na Areni: Cedevita dočekuje FMP u prvom meču četvrtfinala MN Press

Košarkaši Cedevita Olimpije i FMP Soccerbet-a odmeriće snage u prvom meču četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige.

Cedevita je sezonu završila na četvrtom mestu uz puno uspona i padova, promene trenera, ali u ovu seriju ulazi kao blagi favorit.

FMP je izrazito mlada ekipa sjajno vođena od strane Nenada Stefanovića koja ima šta da traži u ovoj seriji, budući da je iznenađenje daleko od nemogućeg.

"Veliko je zadovoljstvo što smo drugu godinu zaredom u plej-ofu. Drago mi je posebno zbog toga što je FMP pre dve godine bio u poziciji da je Mega bila ubedljivo ispred, a Borac nas izbacio u Superligi. Sada smo treći srpski tim, drugu godinu zaredom i to mi pričinjava zadovoljstvo. Ove godine smo uspeli da ponovimo uspeh. Bili smo iza velike četvorke i te su stvari koje me raduju – FMP kao klub je došao u poziciju da se govori da je očekivano da se nađe u plej-ofu", istakao je Stefanović, a potom govorio više o ekipi Cedevite Olimpije:

"Znamo s kim igramo, dobro se poznajemo. Imali su promenu trenera i neke nove stvari koje su uveli u igru. Glavno je da li će Ferel igrati jer nije u sastavu već mesec dana. Mi se spremamo kao da je u tu, a dobro je i to što uporedo imamo mečeve domaćeg prvenstva kao što je bio ovaj protiv Spartaka", rekao je Stefanović.

Juče su na programu bile dve utakmice, Budućnost je sa 1:0 povela u seriji protiv Mege, dok je Crvena zvezda isto uradila u svojoj seriji sa Zadrom.

Ekipu Partizana očekuje serija sa SC Derbijem, ali njen termin još uvek nije poznat usled obaveza crno-belih u Top 8 fazi Evrolige.