ABA liga

Poraz Mege u Podgorici: Budućnost slavila u prvom kolu plej-ofa ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 19:57
Poraz Mege u Podgorici: Budućnost slavila u prvom kolu plej-ofa ABA lige Photo: Buducnost voli/Filip Roganovic

Košarkaši Budućnosti pobedili su Megu u prvom meču četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige i pred svojim navijačima došli do prednosti od 1:0 - 94:77 (14:22, 35:15, 28:18, 17:22).

Crnogorski tim je do pobede predvodio Erik Grin sa 34 poena. Kenan Kamešnjaš je dodao 20, dok su se na drugoj strani istakli Nikola Đurišić Matej Rudan sa 17, odnosno 15 poena. Serija se sada seli u Beograd, gde će 7. maja podgorički tim imati "prvu meč" loptu za plasman u narednu rundu.

Osim većeg otpora u uvodnoj četvrtini, Mega je tokom čitavog susreta bila u podređenom položaju, a pitanje pobednika rešeno je u nastavku meča. Budućnost je nakon nešto skromnijeg učinku na startu, pokazala bolju sliku na terenu u drugoj četvrtini, kada je serijom 18:6 (32:28) uspela da okrene rezultat na svoju vodenicu, a najzaslužniji za preokret bili su Erik Grin i Trej Bel-Hejns.
 

 

 

Kako je utakmica odmicala do izražaja je dolazila sve konkretnija igra podgoričkog tima, dok je Mega uprkos boljem izdanju u odlučujućoj četvrtini, na kraju zabeležila i treći poraz u međusobnim duelima ove sezone.

Megi sada predstoje izazovi u domaćem prvenstvu sa Borcem i Vojvodinom, a šansu da popravi utisak protiv Budućnosti imaće 7. maja na svom terenu od 18 sati.

AdmiralBet Aba liga, četvrtfinale

petak

Budućnost – Mega 94:77 

Crvena zvezda – Zadar 20.00 (TV Arena 1 Premium)

subota

Cedevita Olimpija – FMP 18.30 (TV arena 3 Premium)

odloženo

Partizan – SSC Derby odloženo