ABA liga

Željko Obradović posle pobede: Da se ne zavaravamo, svima je u glavi bio Real

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 22:05
Željko Obradović posle pobede: Da se ne zavaravamo, svima je u glavi bio Real MN Press

Trener košarkaša Partitana, Željko Obradović, obratio se medijama nakon pobede njegovg tima nad Budućnosti 83:82.

Crno-beli su ovim trijumfom obezbedili prvo mesto na tabeli AdmiralBet ABA lige koje im donosi prednost domaćeg terena tokom celog plej-ofa.

Posle pobede, Obradović je rekao:

"Čestitam mojim igračima što smo završili sezonu na prvom mestu pred plej-of. Bio je to veliki cilj koji je bio ispred nas. Znali smo da protiv Budućnosti, posle promene trenera, biti teška utakmica. Prvo poluvreme smo kontrolisali utakmicu, a najnekoncentrisaniji smo bili kada smo imali najveću prednost. Grin je bio odličan, ja ga poznajem jer je bio moj igrač. Ako ti jedan igrač da 31 poen i ima dve asistencije, onda je jasno koliko smo slabo branili njegovu igru. On je ponekad ubacivao i preko ruke što je bilo veoma teško. Kako god, ekipa koja pretenduje da uradi nešto, ne može na sebi da dozvoli da primi tri poena, posle toga napravi nameran faul i da se vraćamo i primamo koš i faul. To su stvari koje su uticale na sve što se dešavalo. Jedan ubačen penal je sve odlučio. Čestitam ekipi Budućnosti i, kao i uvek, hvala navijačima Budućnosti na veoma toplom dočeku", rekao je Željko Obradović.

Osvrnuo se i na promašena bacanja koja je već pomenuo:

"I to je naravno stvar koncentracije. Ako visoki igrači šutiraju kao Lesor 5/10 i Smailagić 0/4, šta da se priča. Kada si ti na liniji slobodnih bacanja, a ne možeš da ubaciš penal, ima lek i za to. Na treningu se rešava i zna se šta svaki promašaj znači. Tako, radićemo sigurno i na tome", objasnio je trener Partizana.

Crno-bele sada očekuje duel protiv Real Madrida:

"Da se ne zavaravamo, koncentracija je bila problem, možemo da pričamo sedam dana o tome, ali je ključni razlog Real Madrid, jer je ekipa mislima već u seriji koja nas očekuje u TOP 8 fazi Evrolige. Odmah se okrećemo Realu, sutra ujutro idemo na trening, od ovog momenta je sve podređeno velikom okršaju koji nas očekuje. Šta očekujem protiv Reala. Borićemo se, a dosta toga će zavisiti i od sastava tima iz Madrida".