ABA liga

Neverovatna utakmica u "Morači": Partizan posle drame obezbedio prvo mesto na tabeli ABA lige

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

21.04.2023 21:10
Neverovatna utakmica u "Morači": Partizan posle drame obezbedio prvo mesto na tabeli ABA lige Admiralbet ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Spektakl u "Morači"! Košarkaši Partizana "overili" su prvo mesto u AdmiralBet ABA ligi budući da su u gostima slavili protiv Budućnosti 83:82 (19:15, 22:16, 18:25, 24:26).

Činilo se na minut do kraja da Partizan ima sve u svojim rukama, pošto je Zek Ledej pocepao mrežicu gostiju za +7.

Međutim, Budućnost se nije predala, te je trojkom Erika Grina uz faul smanjila na poen razlike, da bi potom Amerikanac pogodio bacanje i poravnao rezultat.

Željko Obradović je tražio tajm-aut na kome je evidentno nacrtao akciju za Kevina Pantera koga je Tre Bel-Hejns u početku sjajno branio, ali je onda izgubio ravnotežu i pao na Pantera tako napravivši prekršaj.

Kapiten crno-belih promašio je prvo, ali je pogodio drugo slobodno bacanje i tako doneo veliko slavlje "parnom valjku".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je upravo Panter sa 14 poena, Matijas Lesor jed dodoa 13, a Zek Ledej 12 poena, dok je dominantan na drugoj strani bio Erik Grin sa 31 poenom.

Treba napomenuti da su u prvom poluvremenu crno-beli imali i dvocifrenu prednost, a taj deo igre obeležila su dva snažna zakucavanja Alena Smailagića.

Sada je sve jasno i na tabeli, Partizan plej-of čeka sa prve pozicije i možda najvažnije, imaće prednost domaćeg terena u potencijalnom finalu sa Crvenom zvezdom. 

AdmiralBet ABA liga, zaostali mečevi 
Četvrtak

Mornar - Crvena zvezda Meridianbet 65:87

Petak

Budućnost Voli - Partizan Mozzart 82:83

Nedelja

Mornar - Igokea 18.00 (TV Arena sport 7)

Ponedeljak

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda Meridianbet (TV Arena Premium 1)