ABA liga

Dimitrijević uskače umesto "odbeglog" Kaminskog: Obradović sa mladim nadama napada titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 21:45
Košarkaš Partizana Aleksa Dimitrijević Youtube/Printscreen
Košarkaš Partizana Aleksa Dimitrijević

Posle dve godine pauze i izgubljene titule u finalu ABA lige, košarkaši Partizana polako se spremaju za plej-of Superlige Srbije. Crno-beli već u petak kreću u pohod na 22. nacionalnu titulu, kada će u polufinalu odmeriti snage sa Megom, a prema svemu sudeći, Željko Obradović odlučio se da u ovaj duel uđe sa nekim, mlađim nadama...

Već je poznato da sa ekipom trenira Savo Drezgić, a sada se timu priključio još jedan talentovani košarkaš. Zove se Aleksa Dimitrijević, radi se o 213 centimetara visokom centru, koji će krajem maja napuniti 18 godina. A, o kakvom se talentu radi, dovoljno govori podatak da je tokom Evroliginog juniorskog turnira u Beogradu beležio sasvim solidnih 10 poena, uz pet skokova po meču.

Podsetimo, Superligaši će moći da prijave samo četiri stranca za završnicu prvenstva. Nakon odlaska Frenka Kaminskog, u konkurenciji su ostali Zek Ledej, Mateuš Ponjitka, Džejms Naneli, Pi Džej Doužer, Bruno Kaboklo i Džejlin Smit, dok Kevin Panter ima srpski pasoš još iz vremena dok je igrao za Crvenu zvezdu.

Konačan rok za prijavu sastava je u četvrtak.

Prvi meč Partizana i Mege na programu je u petak od 18:30 u Areni. Drugi duel igra se u ponedeljak u Hali Sportova od 20:00, dok je eventualna majstorica zakazana 30. maja.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i FMP.