ABA liga

(VIDEO) Janis Sferopulos obazriv pred revanš - 2:0 je nešto, a može biti i ništa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 22:25
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos sumirao je utiske posle pobede (80:73) njegovog tima nad Partizanom u drugoj utakmici finalne serije ABA lige.

Lider regionalnog dela sezone kontrolisao je dešavanja na parketu tokom čitavog susreta, da bi zahvaljujući strpljivoj i pametnoj igri u finišu, zadržao razliku koju su crveno-beli napravili sa penala sredinom poslednje četvrtine.

"Zaslužili smo da pobedimo, čestitam igračima. Odbrana nije bila najbolja, napad sličan kao u prvom meču. Partizan je ofanzivni skok ostavljao u igri,a to smo sve promenili u drugom delu. Veoma je važno to nije bilo ubacivanja predmeta, 2-0 je nešto je, a može da bude ništa. Imamo iskusne igrače, analizaćemo, imamo dan odmora."

Jedan je od retkih trenera koji je pobedio Obradovića pet puta uzastopno.

"Pre svega, Željko je veliki trener, jedan od najboljih u istoriji košarke, ne samo u Evropi, Srbiji, nego u svetu. Brojevi su za novinare, ja razmišljam o tome kako ćemo biti spremni da igramo sledeću utakmicu u Areni"

Na konstataciju da je do sada bilo više učinka bekova istakao je da je bitno da svi budu spremni.

"Način kako napadamo, potrebni su nam svi igrači. Morate uvek čitati šta vam napad daje i tako napadati. Danas smo imali priliku kada su udvajali i stavljali igrače u zamku, zato je lopta iz reketa išla napolje. Svi moraju biti spremni. Ne mogu deliti tim na spoljne i unutrašnje igrače, svi moraju biti spremni da napadaju, jer uvek može da se zahteva od njih, zavisno od odbrane, da baš oni napadaju"

Svaka utakmica je drugačija od prethodne.

"Kao što sam rekao, igrali smo bolje sada nego u prošloj utakmici. Bili smo manje nervozni, tada smo bili više nervozni. Danas smo igrali bolje. Svaka utakmica je drugačija od prethodne, to sam rekao ranije i to ću reći za sledeću, svaka naredna utakmica je teža"

Govorio je o atmosferi koju su napravile popularne "Delije" i upitan je da li doživeo nešto slično u inostranstvu.

"Veoma je slična atmosfera, mnogo fanatika koji slave tim. Ne razumem jezik, ali mislim da je najbitnije kada igrate utakmicu da ne budete u pretnji od objekata koji padaju na teren. To je važno za sve, od trenera, igrača i ostalih. Zato čestitam navijačima, napravili su sjajnu atmosferu, bez bacanja stvari na teren"

Važno je bilo spustiti Partizan na mali broj poena.

"Verujem da je naša odbrana bila dobra danas. Partizan lako može da postigne 90 poena, a mi smo ih zaustavili na 73. Giedraitis je imao jednu od najboljih defanzivnih partija ove sezone. Spustili smo ih na mali broj poena i to je bilo veoma važno."

U svakoj utakmici, naročito u derbiju ne sme biti opuštanja.

"Ove utakmice sa Partizanom se nikada ne završe dok se ne čuje poslednji sudijski zvižduk. Ne smete biti opušteni bez obzira na razliku. Bilo je nekih razlika u prvom poluvremenu, vraćali su se, ali smo popravili skokove i zbog toga smo ih spustili na mali broj poena u drugom poluvremenu, to je ključ. Kada igrate dobru odbranu možete nekada i promašiti u napadu", zaključio je trener Crvene zvezde.

 

Cup tree provided by Sofascore