ABA liga

Finale ABA lige na TV Arena sport: Crvena zvezda za dupliranje vođstva, Partizan juri izjednačenje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 11:33
košarkaši Crvene zvezde i Partizana nastavljaju finalnu seriju ABA lige MN Press
košarkaši Crvene zvezde i Partizana nastavljaju finalnu seriju ABA lige

Posle kraćeg predaha, košarkaši Crvene zvezde i Partizana vraćaju se večeras na parket dvorane "Aleksandar Nikolić", a povod novog sezonskog "večitog derbija" je druga utakmica finalne serije AdmiralBet ABA lige (19.30, TV Arena 1 Premium).

Crveno-beli boljeg raspoloženja, jer su prethodni rešili u svoju korist, pa se nadaju da bi mogli da dupliraju prednost i uz pomoć svojih navijača stignu na korak od nove titule regionalnog šampiona. Naravno, ukoliko nađu "recept" za rivala, ali i reše se manjkavosti u njihovoj igri. 

"Nama je važno za naredni meč da ispravimo i popravimo neke delove naše igre koji nisu bili dobri, da nemamo te male momente dekoncentracije. Tako je kako je, pripremamo meč sada i moraćemo da budemo spremni", poručio je Zvezdin trener Janis Sferopulos posle prve dobijene bitke, u kom mu je roster ostao kraći za ponovo povređenog Nikolu Topića. 

 

 

Na drugoj strani, u Partizanu nastoje da u hodu isprave što ne valja i još uanprede pozitivne elemente, jer su i jedna i druga stvar viđane tokom cele sezone, pa i na izmaku odbrane ABA trona.

"Ima mnogo stvari koje su bitne, probaćemo da se što bolje spremimo. Mali detalji su odlučili utakmicu, ali u sredu će biti drugačije. Biće potrebna nova energija, da se pripremimo za male detalje, koji su uvek tu kada je plej-of serija u pitanju", bile su reči trenera crno-belih Željka Obradovića posle prvog "gostovanja".

 

 

Meč će suditi mešovita trojka u sastavu Damir Javor (Slovenija), Uroš Obrknežević (Srbija), Miloš Koljenšić (Crne Gora), kom je data (ne)zahvalna odgvornost da se postaraju za poštovanja pravila igre u uobičajeno tenzičnim duelima dva najveća srpska kluba. 

 

ABA liga, finalna serija 

ponedeljak

Crvena zvezda - Partizan 85:82 

sreda

Crvena zvezda - Partizan 19.30 (A1P)

nedelja

Partizan - Crvena zvezda 20.30

* utorak, 21. maj

Partizan - Crvena zvezda 18.00

* subota, 25. maj

Crvena zvezda - Partizan 21.00

Serija se igra na tri pobede

 

Cup tree provided by Sofascore