ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde rasterećeni u Splitu, "jure" 22. pobedu u ABA ligi ove sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 10:07
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde su trijumfom nad Studentskim centrom osigurali prvu poziciju pred plej-of. Beogradski tim je na skoru 21-4. Na gostovanjima su doživeli tri poraza u dosadašnjem delu sezone, tako da mogu biti zadovoljni učinkom. Crvena zvezda ulazi u  meč sa Splitom rasterećeno, tako da je moguće da će stručni štab odmoriti neke igrače.

U poslednjem duelu u Evroligi ekipa je odigrala veoma borbeno protiv Olimpijakosa.

Ekipa Splita je jedno od prijatnih iznenađenja ove sezone, odigrali su dobru sezonu sa nekoliko izvanrednih utakmica u kojima su pokazali svoj potencijal i kvalitet. Igraju prilično brzo, mogu da poentiraju sa svih pozicija. Mi nemamo takmičarski imperativ, ali želimo pobedu jer se tako gradi dobra atmosfera i ritam pred plej-of koji sledi uskoro“, rekao je Dejan Davidovac.

 

Split je doživeo dva poraza u poslednjim mečevima ABA lige, ali je uprkos tome ostao u borbi za plej-of. Ekipa je na skoru 11-13 i potreban im je trijumf kako bi izborili plasman u doigravanje. Na domaćem parketu imaju šest pobeda u 12 mečeva.

Split će u ovom duelu morati da odigra veoma kvalitetno u odbrani i da pokuša da zaustavi centarski liniju Crvene zvezde. Pokušaće da iskoriste umor i eventualnu opuštenost rivala koji je već osigurao prvo mesto.

AdmiralBet ABA liga, 26. kolo

Petak

Cibona - Cedevita Olimpija 72:97
SC Derbi - Budućnost 80:93

Subota

Igokea - Mega 78:92
Borac - Krka 101:92 
FMP - Mornar 111:94

Nedelja

Split - Crvena zvezda 18.00 (AP1)

Ponedeljak

Partizan - Zadar 19.00 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore