ABA liga

Dobra igra u oba smera, raduju me partije Simonovića i Lazarevića: Janis Sferopulos zadovoljan izdanjem Crvene zvezde protiv Splita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 21:00
Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde rutinski su učvrstili čelnu poziciju u AdmiralBet ABA ligi, tako što su 13. kolu regionalnog takmičenja, protiv nedoraslog Splita, ostvarili 12. pobedu u regionalnom takmičenju.

Slavlje crveno-belih nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje, a razlika u kvalitetu bila je vidljiva od početka do kraja meča. Na zadovoljstvo trenera Janisa Sferopulosa. 

"Pristup utakmici je bio na visokom nivou. Kontrolisali smo dešavanja na parketu, igrali veoma dobro u oba smera. Zadovoljan sam prikazanim. Raduju me partije Simonovića i Lazarevića, debitovao je Fredi, koji tek treba da se adaptira na sistem, ali sam siguran da će nam mnogo značiti u period koji sledi", naglasio je grčki stručnjak. 

Okolnosti su mu dozvolile i da uopšte ne stavlja u protokol dvojicu važnih i puno trošenih igrača. 

"Odmorili smo Teodosića i Bolomboja, razigrali nekoliko igrača, odigrali dobar meč i sa dosta samopouzdanja čekamo iskušenja koja slede. Jago? On je mlad igrač, ima oscilacija, ali ja sam zadovoljan onim što pruža na parketu".

Večeras je debitovao centar Fredi Gilespi, a grčki stručnjak kaže da nisu isključeni novi dolazni transferi u toku sezone. 

"Pratimo situaciju na tržištu, angažovaćemo igrača, ali samo pod uslovom da može da bude pojačanje za ekipu. Nećemo dovoditi igrače, samo da bi povećali njihov broj u timu. Verujem u momke koje imam na raspolaganju. Sigurno nećemo žuriti".

Zvezda sigurnim koracima ide ka osvajanju pol pozicije pred plej-of u ABA ligi, a posle pobeda nad Makabijem i Splitom, sve misli su usmerene ka duelu koji Zvezdu očekuje 28. decembra protiv Panatinaikosa u Atini.