ABA liga

Janis Sferopulos: Zaslužili smo da budemo prvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 20:36
Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, govorio je na konferenciji za medije posle utakmice sa SC Derbijem.

Njegovi puleni nadigrali su "studente" 96:74 u pretposlednjem kolu AdmiralBet ABA lige i ovim trijumfom obezbedili su prvo mesto na kraju regularnog dela takmičenja.

"Želim da kažem da smo bili jako fokusirani i koncentrisani, dobro smo počeli defanzivno, potom smo stekli dvocifrenu prednost. Tokom meča smo uvećavali tu razliku i zaslužili smo pobedu. Nismo dali rivalu da utiče na ishod utakmice. Zaključak je da smo na meč od kraja ligaškog dela, zaslužili smo da budemo prvi, imali smo najbolje sposobnosti od svih timova i zato čestitam svojim igračima", rekao je Sferopulos posle meča.

Govorio je i o ambicijma kluba sa Malog Kalemegdana.

"Mi smo profesionalci i znamo da je za klub vrlo važno da se bori za sve titule. U Evroligi smo ispali iz plej-ofa i plej-ina, tako da je sada fokus na ABA ligi. Svi igrači moraju da daju sve od sebe. Imamo još tri meča do kraja, dva u Evroligi i jedan u ABA ligi. Moramo da budemo koncentrisani za sva tri meča". 

Osvrnuo se i na dolazak Dubaija u ABA ligu, gde će učesnik biti od sledeće sezone.

"Mislim da je generalno košarka u svetu otvorena, nema više granica. Kada je Dubai počeo da bude zainteresovan da nastupa u Evroligi, treba da nađe i način, a to je bilo kroz ABA ligu. To što je Dubai u ABA ligi će dati dodatni so i biber šampionatu. Mislim da je dobra stvar za svaku ligu to što kvalitetan tim ulazi. Svi klubovi iz Jugoslavije imaju dosta tradicije", poručio je trener Zvezde.