ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Borac dočekuje Zadar, na programu i hrvatski derbi Split - Cibona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 13:20
Ronaldo Segu i Danilo Tasić Admiralbet ABA liga/Cibona/Ivana Dergez
Ronaldo Segu i Danilo Tasić

Posle velikog iznenađenja koje je u četvrtak priredio FMP savladavši Budućnost, danas se nastavlja 24. kolo AdmiralBet ABA lige.

Program od 19.00 (TV Arena sport 1) otvaraju Borac i Zadar. Čačani su manje-više obezbedili opstanak, ali bi im eventualna pobeda i matematički to donela. Sa druge strane, hrvatski sastav je trenutno četvrti na tabeli sa učinkom 14-9 i do poslednjeg kola očekuje ga borba sa Cedevita Olimpijom za tu poziciju i prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa.

Pred ovaj susret, trener Čačka, Dejan Mijatović, istakao je sledeće:

"Ostalo je da odigramo još tri utakmice u regionalnoj ligi. Prva na redu je protiv Zadra kod kuće. Kao što je očito, nalazimo se u ciklusu teških duela, protiv timova iz samog vrha tabele. Zadar ima nameru da ostane u trci za dobru poziciju, tako da će sigurno ići na pobedu. Poseduje sjajno selektiranu ekipu, koja se nalazi u odličnoj formi. Zadar je ostao na okupu u odnosu na prošlu sezonu, što nije mala stvar, jer se igrači odlično poznaju. Pride, u svojim redovima ima Luku Božića, najdominantijeg krilnog igrača u celoj ligi. Njegove partije ove sezone su zaista impresivne. A i ostali košarkaši su izuzetni, imaju znatnu visinu, tako da ih je teško nadskočiti".

Njegov kolega, Danijel Jusup, smatra da pred Zadrom uopšte nije laka utakmica.

"Raspoloženje u timu je dobro s obzirom na rezultate, ali utakmica u Sinju nas je izbacila iz takta, povredili su se Ramljak i Žganec, s tim da Ramljak nije otišao na put s nama. Drežnjak je imao virozu pa ćemo uoči utakmice odlučiti ko će igrati. Malo smo uzdrmani, ali šta je tu je, pripremaćemo se najbolje što možemo i boriti se. Ovo su enormni napori, ne samo s obzirom na kvalitetu protivnika u regionalnoj ligi, nego i putovanja, tu smo Split i mi malo podređeni u odnosu na ostale. Borac gaji stil igre kakav smo mi imali, dobro trče kontranapade, vuku svaku loptu, imaju atletične Amerikance koji mogu i napadački i defenzivno napraviti problem. Imaju seriju poraza, razlog je bio i u povredi Tasića, koji im daje dimenziju kreativnosti i napadački kvalitet".

 

 

Nakon susreta Borca i Zadra, snage u derbiju Hrvatske odmeriće Split i Cibona (TV Arena sport 1).

Splićani su trenutno osmi na tabeli i do kraja će se zajedno sa SC Derbijem i Igokeom boriti za to, poslednje mesto koje vodi u doigravanje, dok je Cibona na istom skoru kao i Borac (8-15). Opstanak ne bi trebalo da se dovede u pitanje, ali pobeda svakako ne može da škodi.

ABA liga, 24. kolo

četvrtak

FMP - Budućnost 84:76

petak

Borac - Zadar 18.00 (AS1)
Split - Cibona 21.00 (AS1)

subota

Cedevita Olimpija - Mornar 17.00 (AP3)
Igokea - Krka 19.00 (AP3)

nedelja

SC Derbi - Partizan (AP1)

ponedeljak

Crvena zvezda - Mega 20.00 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore