ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Partizan preko Čačka hvata zalet za Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 11:54
Alen Smailagić (Partizan) na meču sa Barselonom MN Press
Alen Smailagić (Partizan) na meču sa Barselonom

Košarkaši Partizana Mozzart bet u neizvesnoj završni doživeli su poraz od Olimpije u Milanu i sa četiri neuspeha u poslednjih pet mečeva doveli su u pitanje učešće u plej-inu Evrolige. 

Današnje gostovanje u Čačku protiv Borca Mozzart (19.00, TV Arena 1 Premium), u okviru 22. kola AdmiralBet ABA lige, trebalo bi da posluži crno-belima za rehabilitaciju i hvatanje zaleta za četvrtak kada ih očekuje duel sa Barselonom u Španiji, verovatno jedan od ključnih za dostizanje 10. mesta u Evroligi.

"Moramo da promenimo "čip", da se vratimo ABA ligi u ovom ritmu utakmica. Borac je pokazao mnogo puta da igra dobro, pre svega u Čačku. Moramo sa apsolutno najvećom koncentracijom da igramo utakmicu ukoliko želimo pozitivan rezultat", istakao je trener Željko Obradović.

 

 

Danas se igraju i dva preostala meča 22. kola, FMP gostuje "studentima" u Podgorici. Meč znači i jednima i drugima, jer se domaćin bori za ulazak u plej-of, a gost bi pobedom i matematički obezbedio opstanak jer sada ima tri pobede više od Mornara i Krke. Mega dočekuje Cibonu i akoi vežu treći uzastopni trijumf za korak će se približiti plej-ofu. Trebnutno se Igokea (11 pobeda), Mega (11), Split (10) i Studentski grad (10) bore za tri mesta u plej-ofu.
 
AdmiralBet ABA liga, 22. kolo

Četvrtak

Zadar - Igokea 74:59

Petak

Split - Mornar 87:75

Subota

Cedevita Olimpija - Budućnost 72:80

Nedelja

Crvena zvezda - Krka 110:57

Ponedeljak

SC Derbi - FMP 17:00 (A3P)
Borac - Partizan 19:00 (A1P)
Mega - Cibona 21:00 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore