ABA liga

Sferopulos zadovoljan nakon trijumfa: Zaslužena pobeda, odlično smo igrali 35 minuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 22:24
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos MN Press
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde su slavili u "večitom derbiju" protiv Partizana (88:86) u 18. kolu AdmiralBet ABA lige i tako se dodatno odvojili na liderskoj poziciji.

Trener crveno-belih, Janis Sferopulos je istakao nakon meča da je njegova ekipa zasluženo stigla do trijumfa jer je bila bolja 35 minuta. 

"Ponosan sam na igrače koji su reagovali posle poraza od Albe na pravi način. Zasluženo smo pobedili, kontrolisali smo utakmicu 35, 36 minuta. Prvo poluvreme je bilo fenomenalno, možda i najbolje ove sezone. U poslednjih pet minuta smo napravili nekoliko grešaka, dva faula na putu za tri poena, ali smo na kraju uspeli da pobedimo. Bilo je oscilacija u igri, ali ima mnogo faktora za to, umor, veliki broj prekida u finišu meča koji su uticali na ritam meča. Partizan je odlična ekipa koja uvek u finišu igra najbolje", rekao je grčki stručnjak na konferenciji za novinare.

 

 

Na pitanje stranog novinara o značaju derbija, Sferopulos je rekao da je košarka izuzetno važna u Srbiji.

"Ovde je košarka oduvek izuzetno važan sport. Ove utakmice mnogo znače za državu, grad, navijače oba kluba. Ovde je slična atmosfera kao u grčkom derbiju", dodao je Grk.

Dodao je i da je zadovoljan igrom Jaga Mateusa koji je postigao pobedonosni koš.

"Jago nije doveden da bude prvi plej, a vidite da kod nas igra prvog pleja. Pred njim je velika budućnost, odlično organizuje napade i imamo poverenje u njega", zaključio je Sferopulos.

Crvena zvezda se nalazi na prvom mestu u regionalnom takmičenju sa 16 pobeda i dva poraza. U narednoj nedelji će igrati duplo kolo Evrolige gde će dočekati Valensiju i Barselonu.

 

Standings provided by Sofascore