ABA liga

Obradović nakon poraza u derbiju: Dva različita poluvremena, ne bih da komentarišem detalje pre analize

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 22:01
Trener KK Partizan, Željko Obradović MN Press
Trener KK Partizan, Željko Obradović

Košarkaši Partizana su poraženi od Crvene zvezde 88:86 u 18. kolu AdmiralBet ABA lige. Ovo je bio peti poraz za crno-bele uz 13 pobeda.

Trener aktuelnog šampiona regionalne lige, Željko Obradović, podelio je svoje utiske nakon utakmice. On je istakao kako je njegov tim odigrao dva različita poluvremena.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Oni su dominirali u prvom poluvremenu, mi u drugom. Očigledno je da smo odigrali dva različita poluvremena. Zvezda je otvorila utakmicu sa tri trojke, imala je veliku prednost, odbrana nije postojala. Reakcija tima u nastavku je bila fenomenalna, ponosan sam na njih, mogli smo da dobijemo utakmicu, ali nismo pogodili šut za pobedu. Čestima naravno Zvezdi na pobedi. Ima još nekih detalja koji su rešili pitanje pobednika, ali ne bih da ih komentarišem pre detaljne analize. Momci su bili svesni da su izgledali jako loše u prvom poluvremenu. Sve što nismo uradili u prvom, uradili smo u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno za pobedu i preokret", izjavio je Obradović.

 

 

Najtrofejniji trener u Evropi je dobio i pitanje vezano za "agresivnost" Zeka Ledeja, na šta je stao u odbranu svog igrača.

"Nije korektno targetirati jednog igrača jer nije on sam učestvovao u tome što se dešavalo. Imao je ogroman motiv danas, on nas je i pokrenuo u drugom poluvremenu da se vratimo u meč", zaključio je iskusni strateg.

Partizan nakon ovog neuspeha zauzima drugo mesto u ABA ligi sa skorom 13-5. Crveno-bele čeka sada duplo kolo u Evroligi, gde će gostovati Monaku i Virtusu.

 

Standings provided by Sofascore