ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Zvezda protiv "pantera" zaboravlja Hauarda i Baskoniju i razigrava Smarta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 13:30
AdmiralBet ABA liga na Areni: Zvezda protiv "pantera" zaboravlja Hauarda i Baskoniju i razigrava Smarta MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju FMP (18.00, TV Arena 1 Premium) u meču 17. kola AdmiralBet ABA lige i pokušaće pobedom da zaborave Markusa Hauarda i Baskoniju koja im je nanela tesan poraz u Evroligi.

Trener Janis Sferopulos ni protiv "pantera" iz Železnika, koji nisu pobedili crveno-bele od 2009. godine (85:81), neće moći da računa na Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića i Nikolu Topića, ali bi veću minutažu trebalo da dobije poslednji novajlija Džavonte Smart, koji je sa jednim i po treningom  zaigrao protiv Baskonije. Američki plej će se upoznati i sa kvalitetom AdmiralBet ABA lige.

"FMP je tim koji se značajno promenio od naše prve utakmice u prvom krugu. Sada je tu novi trener i mnogo novih igrača, što znači da ćemo morati da budemo spremni da igramo protiv tima koji će se sigurno boriti nekom novom energijom", rekao je trener Crvene zvezde Sferopulos.

 

 

Mladi trener FMP-a Stevan Mijović je malo pokrenuo ekipu od kada je nasledio Stefanovića.

"Iza nas je period kada smo imali seriju važnih utakmica i kojom možemo biti polovično zadovoljni. Posle dva uzastopna poraza jedina opcija za nas je bio povratak u halu i jak rad na treninzima. To smo i uradili, a želja nam je da na gostovanju favoritu Crvenoj zvezdi pokažemo napredak u igri i ono na čemu smo vredno radili. Biće to prava prilika da pokažemo napredak na polju defanzive i agresivnosti koja je definitivno izostala u prethodne dve utakmice", kazao je Mijović pred duel ABA lige.

AdmiralBet ABA liga, 17. kolo

Petak

Zadar - Krka 70:53

Borac - Split 93:83

Cibona - Budućnost 66:98

Subota

Cedevita Olimpija - Igokea 106:74

Mornar - Studentski centar 91:86 

Nedelja

Crvena zvezda - FMP 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Partizan - Mega 19.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Пласман обезедио Sofascore