Vesti iz košarke

Zvezdaši "gladni trofeja", Sferopulos hoće još: Stigli smo do finala, posao nije završen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 21:07
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde tokom derbija sa Partizanom MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde tokom derbija sa Partizanom

Crvena zvezda pobedila je FMP i u drugoj utakmici polufinalne serije Košarkaške lige Srbije, plasiravši se u finale domaćeg takmičenja gde će u borbi za treći trofej u sezoni čekati pobednika duela Partizan - Mega.

Branilac trofeja otpočetka do kraja kontrolisao je dešavanja na terenu. Ubedljivu prednost ekipa Janisa Sferopulosa stekla je već polovinom uvodne četvrtine. Istina, bilo je oscilacija tokom treće deonice, kada je FMP podigao ritam u napadu nakon nešto bolje unutrašnje igre, ali je, ipak, kvalitet šampiona došao do izražaja u nastavku.

Posle utakmice trener Zvezde Janis Sferopulos bio je zadovoljan na konferenciji za medije, gde je rekao da bi posle osvajanja ABA lige i Kupa Radivoja Koraća, kruna sezone za njegov tim bilo i osvajanje nacionalnog prvenstva.

"Čestitam igračima na plasmanu u polufinale. Zadovoljan sam prikazanim u kompletnoj seriji, posebno u drugom meču. Kontrolisali smo dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg sekunda, igrali samo kao pravi tim, imali 29 asistencija, imali smo pet igrača sa dvocifrenim učinkom", rekao je Sferopulos i dodao:

"Sezona je izuzetno duga. Posle Evrolige i ABA lige, usledila je nokaut faza regionalnog takmičenja, a sada i nova iskušenja. Stigli smo do finala, želimo do trofeja, borićemo se do kraja", zaključio je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

U toku je drugi meč drugog polufinala između Mege i Partizana, a vođstvo u seriji imaju izabranici Željka Obradovića.