ABA liga

Sferopulos pred FMP: Moramo da budemo spremni, igramo protiv tima sa novom energijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 19:12
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos MN Press
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde će dočekati ekipu FMP-a u utakmici 17.kola ABA lige u "Štark Areni". Iako je utakmica prvobitno trebalo da počne u 19.30, termin je promenjen pa će meč startovati u 18 časova.

Crveno-beli su poraženi od Baskonije u prethodnoj utakmica, dok su "panteri" takođe zabeležili neuspeh na gostvanju Megi. Trener Janis Sferopulos je u prvom delu sezone debitovao na klupi Crvene zvezde pobedom upravo protiv ekipe FMP-a.

"FMP je tim koji se značajno promenio od naše prve utakmice u prvom krugu. Sada je tu novi trener i mnogo novih igrača, što znači da ćemo morati da budemo spremni da igramo protiv tima koji će se sigurno boriti nekom novom energijom", izjavio je grčki strateg.

 

 

Branko Lazić je takođe najavio da ekipa želi trijumfom da uđe u novu nedelju, gde ih čekaju dva važna meča. Prvo sa Albom u Nemačkoj u okviru Evrolige, a zatim i večiti derbi protiv Partizana u AdmiralBet ABA ligi.

"FMP uvek ima epitet tima koji je ambiciozan, koji igra sa velikom energijom i vrlo borbeno. Od prve utakmice koju smo dobili mnogo toga se promenilo u ekipi FMP-a od klupe preko igračkog kadra. To znači i neke novitete, novu energiju i novu želju za dokazivanjem na koju moramo biti spremni jer želimo pobedom da udjemo u nedelju u kojoj nas očekuju dve vrlo važne utakmice", rekao je kapiten crveno-belih.

 

Standings provided by Sofascore