ABA liga

Sve se svelo na podelu minutaže, svi su dali poene: Željko Obradović o rutinskom slavlju Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 21:00
Trener Željko Obradović i košarkaši Partizana MN Press
Trener Željko Obradović i košarkaši Partizana

Partizan je večeras bez problema izašao na kraj sa nedoraslom Krkom, mada je kod njegovih navijača postojala bojazan da će težak poraz od Crvene zvezde u Evroligi, pre nekoliko dana, ostaviti posledice u AdmiralBet ABA ligi.

Na kraju su crno-beli rutinski nastavili odbranu primata u regionalnom košarkaškom takmičenju, pred nešto više od 7.000 ljudi, koliko je Badnje veče provelo sa ekipom Željka Obradovića u "Štark areni". 

"Hvala svima koji su bili u Areni na ovo specijalno veče, Badnje veče. Čestitam svima Badnje veče i sutrašnji veliki praznik. Odigrali smo kako smo odigrali, veoma dobro prvo poluvreme i to se svelo na podelu minutaže. Svi srećni i zadovoljni, svi dali poene. To je to", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Trofejni stručnjak upiran je i o povratniku u roster, oporavljenom Urošu Trifunoviću, ali i o igrama Balše Korpivice i prvog strelca utakmice Tristana Vukčevića.

"Tristan je već dugi niz utakmica starter i onda se postavlja pitanje da li trebner može nešto više da uradi, pa pokaže poverenje prema nekome ako si stalno u startnoj petorci i sa igračima koji su iskusni i koji mogu da ti pomognu da pokažeš sav talenat koji imaš. Evo i večeras i sve utakmice u ABA ligi, on je među najvećim minutažama. Balša Koprivica kad god je koncentrisan pomaže izuzetno timu. To nije samo njegov probelm, koncentracija je problem svih igrača. Trifa je posle dugo vremena igrao i nije lako kada posle velike pauze ulaziš da igraš utakmicu. S obzirom na to da mi trening nismo imali odavno, ono što radimo u poslednjih 15 dana nema veze s treningom. Imaćemo trening na Božić, kojim ćemo pokušati da se što bolje spremimo za Fenerbahče. U takvim uslovima, Trifunović je odigrao korektno, kao što je odigrala i cela ekipa", rekao je Obradović.

Partizan je prošle sezone bio nadomak Fajnal-fora Evrolige, a ove se trenutno bori za mesto u nokaut borbama. 

"Status top 8 se neće rešiti do poslednjeg kola. Bukvalno će se sve odlučiti u poslednjoj utakmica, a verovatno i koš razlika i međusobni učinak će biti od presudnog značaja. Meni to tako izgleda. Naravno to je košarka sve je moguće, ali meni ovo tako izgleda", dodao je Obradović.