ABA liga

Za mene je ovo posledica rasporeda, igrali smo tri meča u pet dana: Janis Sferopulos zna razlog kiksa u ABA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 20:22
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde

Crvena zvezda, kao i svi evroligaški timovi, više vremena provodi u avionima i ne mečevima nego što ima vremena za treninge i odmor od silnih obaveza u kratkom vremenskom intervalu, pa joj se dešava da prokliza i na svojoj teritoriji kao što je AdmiralBet ABA liga. 

Tako je samo par dana posle evropske pobede i odlične partije protiv Partizana potpuno podbacila na gostovanju Cedevita Olimpiji, pretrpevši od svoje rutinske "žrtve" u prvom ovosezonskom meču tek drugi poraz u regionu. 

"Za mene je ovo posledica rasporeda koji imamo. Igrali smo tri utakmice u pet dana, dva putovanja u ovih pet dana. Kao što shvatate, trudimo se da damo svoje najbolje. Nažalost, to nije bilo dovoljno. U NBA ovo zovu ‘raspored porazi‘. Za nas je to takav poraz. Nastavljamo, još uvek smo prvi u ABA ligi. Imamo dobar momentum u Evroligi", stava je trener Janis Sferopulos. 

Naravno, grčki stručnjak nije na taj način hteo da umanji kvalitetno izdanje domaćina. 

esitao bih Cedeviti na pobedi. Igrali su sa više energije. Bilo je jasno da kada dozvolite protivniku da postigne 96 poena, da ste u problemu i da je teško pobediti. Mi smo postigli 86 poena na strani, ali naša odbrana nije bila dovoljna".

Slede novi izazovi u oba takmičenja, a velika briga Sferopulosa mogla bi da bude povreda zgloba Miloša Teodosića.

"Videćemo, doktori će nam reći", kao i svi i trener crveno-belih čeka dijagnozu i procenu oporavka ključnog šrafa ekipe.