ABA liga

Mornar oštećen u "Morači": ABA liga reagovala na suđenje u crnogorskom debiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 15:21
Mornar oštećen u "Morači": ABA liga reagovala na suđenje u crnogorskom debiju Guliver

AdmiralBet ABA liga oglasila se povodom pojedinih nepravilnosti koje su se dogodile na utakmici 15. kola između Budućnosti i Mornara. Podgorički tim slavio je 103:100 nakon produžetka.

Podsetimo, tokom susreta u "Morači" isključen je i trener Mornara Mihailo Pavićević, posle burne reakcije u završnici regularnog toga kada njegovom igraču, Markusu Vederu, nije sviran faul pri šutu uz zvuk sirene, kada ga je možda i nepropisno zaustavio Vladimir Mihailović.

Jedan od trojice arbitara je čak i signalizirao faul, ali je ubrzo spustio ruku, što je izazvalo reakciju klupe Barana, gde je pored Pavićevićeva isključen još jedan član gostujučeg tima.
 

 

 

Pored te situacije, bilo je još nekoliko spornih odluka sudija, pa je ABA liga morala da reaguje.

"Sekund pre kraja dogodila se situacija da je igrač Mornara Markus Veder šutirao za tri poena, a igrač Budućnosti Vladimir Mihailović, sa licem okrenutim prema njemu i pravilnog odbrambenog stave, visoko skočio u granicama svog ‘cilindra’ i odbrambenog položaja. Igrač sa loptom Markus Veders je svojim potezom napravio kontakt sa Vladimirom Mihailovićem. Sudije su pravilno procenile situaciju, jer su odlučile da ništa ne dosude", objasnili su u saopštenju.

A, onda su se osvrnuli i na situaciju koja se dogodila na 32 sekunde pre kraja.

"Na 32 sekunde pre kraja i pored provere, arbitri su dosudili faul Nikoli Tanaskoviću nad Urošem Lukovićem. Ovo nije bila ispravna odluka. Nesportska greška, u skladu sa pravilima igre, stav 37.1.1. član 2 i dodaci koje je odobrila ECA, koja se odnose na prekomeran, čvrst kontakt, koji igrač čini u pokušaju da dohvati loptu", zaključila je ABA liga.