ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: FMP u derbiju začelja gostuje Mornaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 15:54
Mihailo Pavićević, trener Mornara ABA liga
Mihailo Pavićević, trener Mornara

Mornar i FMP u Baru igraju derbi začelja u 13. kolu AdmiralBet ABA lige i oba rivala žele trijumf koji bi im možda pokrenuo lošu sezonu. Ekipa iz Bara ima samo jednu pobedu u 12 kola i to onu izvojevanu protiv Krke 30. oktobra, ali i seriju od 11 uzastopnih poraza u regionalnoj ligi i FIBA Evropa kupu.

"Nema više nikakvog odlaganja. Mi smo pod moranjem pobede kako protiv FMP-a tako i protiv drugih timova. Morali smo da usred sezone promenimo veliki broj igrača i još uvek smo u fazi uigravanja. FMP je promenio trenera, to uvek donosi rezultat, donosi reakciju tima, ali, ponavljam, mi smo pod moranjem pobede", istakao je trener Mornara-Barsko zlato Mihailo Pavićević.

Novi trener FMP Soccerbeta Stevan Mijović je na klupi zamenio Nenada Stefanovića, poražen je na debiju od Zadra (77:92), ali veruje u rekaciju igrača danas od 17.00 časova (TV Arena sport 2).

"Za razliku od prethodne utakmice imali smo malo više vremena, iako ne previše, da se bolje upoznamo. Apsolutno razmišljamo u pravcu da kroz vredan i predan rad napredujemo, a prva prilika da to pokažemo je već na teškom gostovanju Mornaru koji je poprilično promenio ekipu sa jasnim ambicijama. Mornar je pokazao na prethodnim utakmicama da ima kvalitet, a naši ciljevi su da što pre ostvarimo pobedu koja će nam olakšati period koji dolazi", rekao je Mijović.

 

 

Budućnost u Morači dočekuje podgoričke "studente" (19.00, TV Arena sport 2) i očekuje se veoma zainimljiv duel, kakvi su uglavnom bili i prethodni u kojima je slavniji klub tri puta slavio i jednom bio poražen.

"Čeka nas jedan veoma nezgodan tim koji će biti jako motivisan, veoma agresivan i brz. Mislim da će biti težak meč za nas nakon utakmice protiv Slaska u gostima. Uvek kažem da treba na sebe da se skoncentrišemo, imamo puno stvari da popravljamo i prva stvar je da smo konstantniji u svim mečevima. Na nama je da se spremimo koliko možemo u ova dva dana za SC Derby da se spremimo za protivničke igrače i sistem", najavio je meč Andrej Žakelj, trener Budućnosti VOLI.

AdmiralBet ABA liga, 13. kolo

Petak

Cedevita Olimpija - Cibona 93:91

Subota

Mornar - FMP 17.00 (TV Arena sport 2)

Budućnost - Studentski Centar 19.00 (TV Arena sport 2)

Nedelja

Krka - Borac 15.00 (TV Arena sport 1)

Zadar - Partizan 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Crvena zvezda - Split 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Mega - Igokea 18.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore