ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: "Panteri" iz Železnika uzdaju se u tradiciju protiv Cibone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 15:00
Stevan Mijović, trener FMP MN Press
Stevan Mijović, trener FMP

FMP Soccerbet dočekuje od 19.00 časova Cibonu (TV Arena sport 1) u meču 15. kola AdmiralBet ABA lige. I želi treću vezanu pobedu u regionalnom takmičenju kako bi se što pre vratio u trku za plej-of.

Imaće "panteri" iz Železnika i tradiciju iza sebe jer su u ovom takmičenju samo jednom u 14 mečeva poraženi u Beogradu od Cibine. I to u prvom odmeravanju snaga davne 2004. godine. Od tada znaju samo za uspeh na svoim parketu. Novi trener Stevan Mijović razdrmao je ekipu.

"U prethodna dva kola smo načinili dva velika koraka u ciklusu izrazito bitnih utakmica za nas. Posle dva teška gostovanja sledi nam povratak na domaći teren i tome se veoma radujemo jer utakmicu sa Cibonom dočekujemo kod kuće i u dobrom raspoloženju. Cibona nam dolazi u izvrsnoj formi, iza sebe su imali šest uzastopnih trijumfa u ABA ligi i domaćem prvenstvu, a potom i dve sjajne utakmice gde su bili na pragu da naprave iznenađenja protiv favorita. Svesni smo težine izazova, ali isto tako i svog kvaliteta. Uz adekvatnu energiju koju smo imali u najvećem delu utakmica u Baru i Novom Mestu verujem da možemo i do treće uzastopne pobede koja bi nam mnogo značila", istakao je Mijović.

FMP i Cibona su na skoru od pet pobeda i devet poraza, ali podigli su formu i može se očekivati dobar meč.

 

 

Budućnost je posle dva vezana poraza (Partizan, Studentskin centar) slavila u Zadru i ne bi trebalo protiv Mornara u Podgorici da imaju problema. Gosti iz Bara su "zakucani" za dno ABA lige sa samo jednom pobedom i dugom serijom poraza.

AdmiralBet ABA liga, 15. kolo

Četvrtak

Igokea - Split 77:80

Petak

Budućnost - Mornar 18.00 (TV Arena sport 1)

FMP - Cibona 19.00 (TV Arena sport 2)

Subota

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Partizan - Krka 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Borac - Mega 18.00 (TV Arena sport)

Utorak

Zadar - Studentski centar 18.00 (TV Arena sport)

 

Пласман обезедио Sofascore