ABA liga

Hapoel ozvaničio ono što se već dugo znalo: Aleksandar Džikić više nije trener ovog kluba

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.01.2024 11:56
Aleksandar Džikić MN Press
Aleksandar Džikić

Srpski stručnjak Aleksandar Džikić zvanično je napustio ekipu Hapoela iz Jerusalima, objavio je izraelski klub na zvaničnom sajtu.

Razloga za prekid saradnje nisu loši rezultati kluba pod vođstvom nekadašnjeg trenera partizana, već je u pitanju bezbednosna situacije u Izraelu i Jerusalimu.

 

 

"Džile, svi u Hapoelu, igrači, treneri, rukovodioci i navijači žele da vam zahvale od srca za sve što ste učinili za klub. Želimo vam sreću na putu koji budete izabrali. Jerusalim će zauvek biti vaš dom", stoji u zvaničnom saopštenju Hapoela.

Iskusni stručnjak je u jerusalimski klub došao tokom leta 2022. godine i od tada Hapoel doveo do finala nacionalnog prvenstva, meča za trofej u FIBA Ligi šampiona i osvojio Kup Izraela.

Zbog pogoršane bezbedonosne sitacije u Izraelu, Hapoel je svoje mečeve u Evropi, baš kao i Makabi iz Tel Aviva, igrao u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", dok je u Izraelu igrao smao domaće mečeve. 

Aleksandar Džikić bi naredni posao mogao da dobije kao selektor košarkaške reprezentacije Gruzije koja je pokazala interesovanje da ga dovede .