ABA liga

AdmiralBet ABA liga na TV Arena: Mornar i debitant Smit leče Partizanovu "ranu" od Virtusa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 12:07
Košarkaši Partizana MN Press
Košarkaši Partizana

Partizan se od košarkaške 2023. godine oprašta večeras u Baru (18.00, TV Arena 2 Premium), gde se nalazi zbog meča sa Mornarom, u okviru 14. kola AdmiralBet ABA lige

Da je pre neki dan uspeo da dobije triler duel sa Virtusom u beogradskom meču Evrolige, branilac regionalne titule bi u lepšem raspoloženju otputovao na sunčanu jadransku obalu, ovako računa da će iskoristiti enormnu razliku u kvalitetu u odnosu na poslednji tim regionlnog takmičenja. 

I da će Džejlin Smit već na debiju pokazati od kakvog je "štofa" i hoće li se ispostaviti kao pravo pojačenje, pre svega u fazi ofanzive, mada je Amerikanac sa hrvatskim pasošem poslednji takmičerski meč odigrao pre mesec dana. 

"Nova utakmica u ABA ligi, uz veliko poštovanje protivnika koji je u prethodnim godinama radimo neke mnogo lepe stvari u regionalnoj košarci. Nadam se da će uspeti da tako i nastave... Pokušaćemo da uz maksimalnu koncentraciju odigramo dobru utakmicu", izjavio je trofejni trener crno-belih, Željko Obradović, pre odlaska u Crnu Goru.

Dok svi čekaju debi Džejlina Smita, upitno je učešće Alena Smailagića i Uroša Trifunovića. Verovatnije je da Željko Obradović neće rizikovati sa njima, pošto je Smailagiću potrebno da zaleči distorziju skočnog zgloba, dok Trifunović nije igrao mesec i po dana i tek nedavno opet učestvuje u trenažnom procesu. 

 

 

"Crno-beli" su trenutno na trećoj poziciji na tabeli regionalne lige sa skorom 9-4, dok je Mornar na poslednjoj poziciji sa skorom 1-12. Posle ovog meča ih 2. januara čeka nastavak Evrolige, protiv Asvela u beogradu (20.45). 

ABA liga,14. kolo

četvrtak

Cibona - Borac Mozzart 97:101

petak

Krka - FMP 87:89 (81:81)

Studentski Centar - Split 91:92

subota

Zadar - Budućnost 16.00 (TV Arena sport 6)

Mornar - Partizan 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Crvena zvezda - Igokea 20.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Mega - Cedevita Olimpija 12.00

 

Standings provided by Sofascore