ABA liga

Virtus je još u mislima, ali u 2023. godini ima da se odigra još jedan meč: Košarkaši Partizana u subotu gostuju u Baru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 14:02
Košarkaši Parizana MN Press
Košarkaši Parizana

"Imali su" košarkaši Partiazan Virtus u prepunoj "Štark Areni", mogli su da ih pobede i ostvare 10. pobedu u Evroligi, ali uz seriju grešaka još nisu imali ni sreće, budući da je lopta nakon šuta Frenka Kaminskog za pobedu izašla iz obruča.

Ta utakmica na kojoj je i po priznanju tenera Željka Obradovića utrošeno mngo energije, mogla bi da ostavi traga i na susret 14. kola AdmiralBet Aba lige šprotiv Mornara u Baru.

Dan nakon evroligaškog duela sa Virtusom, crno-beli će trenirati u Beogradu, a potom će večernjim letom otići put Crne Gore gde ih u subotu od 18.00 (TV Arena 2 Premium).

 

 

"Nova utakmica u ABA ligi, uz veliko poštovanje protivnika koji je u prethodnim godinama radimo neke mnogo lepe stvari u regionalnoj košarci. Nadam se da će uspeti da tako i nastave. Pred nama je jedan trening i večeras put u Bar. Pokušaćemo da se što bolje pripremimo i sutra, uz maksimalnu koncentraciju odigramo dobru utakmicu".

Bek crno-belih, Danilo Anđušić nije mnogo igrao u četvrtak uveče protiv italijanskog kluba, ali se očekuje da u Baru ima mnogo veću minutažu kako bi rasteretio ostatak tima pred narednu nedelju i duplo kolo u Evroligi.

"Veoma važno za nas je da u sutrašnjoj utakmici odigramo dobro i dođemo do pobede. Na žalost ili na sreću, nemamo bukvalno ni jedan dan da se osvrnemo iza sebe i bavimo utakmicama koje su se završile, nego samo da gledamo u ono što nas čeka. Mornar je daleko bolji tim od onoga što pokazuje tabela i ni jedan sekund ne smemo da im dozvolimo da dođu do ritma igre koji njima odgovara. Spremićemo se danas, pokušati da se što više odmorimo i da sutra pobedom završimo godinu", istakao je Anđušić.