ABA liga

Zvezda prvi favorit za osvajanje ABA lige: Trener SC Derbija pred okršaj sa liderom u Podgorici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.12.2023 14:35
Trener SC Derbija Dejan Jakara MN Press
Trener SC Derbija Dejan Jakara

Posle meča sa Partizanom, košarkaši SC Derbija imaće još jedan težak zadatak u AdmiralBet ABA ligi, pošto im sutra, u 12. kolu takmičenja dolazi Crvena zvezda. Susret je na programu od 17 časova uz direktan prenos na Areni 3 Premium.

Uoči ovog duela govorio je trener Podgoričana Dejan Jakara, koji je tek nedavno preuzeo "studente" posle odlaska Andreja Žakelja, a, evo šta je imao da kaže o susretu sa Beograđanima.

"Za mene je Crvena zvezda po rosteru prvi favorit za osvajanje ABA lige. Moramo da uđemo bolje u utakmicu nego što je to bio slučaj u prethodnom kolu protiv Partizana. Verujem da smo to preneli igračima i da oni to dobro znaju. Izuzetno je važno da igramo sa puno energije u oba smera, jer takva igra krasi ovu ekipu", rekao je Jakara i dodao:

"Zvezda nema kiks ove sezone u regionalnom takmičenju. Nadam se da to može biti slučaj u ovoj utakmici", podvukao je slovenački trener.

Podsetimo, Zvezda je proplasirani tim regionalnog takmičenja sa skorom 10-1, dok je Studentski centar na sedmom mestu sa skorom 6-5.

 

Standings provided by Sofascore