ABA liga

Kapiten Cibone i dalje pod utiskom: Ubili smo Zvezdu, a niko se nije nadao...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 16:37
Kapiten Cibone i dalje pod utiskom: Ubili smo Zvezdu, a niko se nije nadao... MN Press

Košarkaš i kapiten Cibone Krešimir Radovčić još uvek se nalazi pod euforijom, posle velike pobede nad Crvenom zvezdom. Hrvatski tim slavio je Zagrebu 85:81 i tako posle Zadra, postao drugi klub koji je uspeo da pobedi šampiona Srbije u Admiralbet ABA ligi ove sezone.

Posle dosta izjednačene utakmice, gde se pobedik nije znao sve do poslednjeg zvižduka, Cibona je uspela da smanji devet poena prednosti Zvezde i na dva minuta do kraja povede 78:73. U nastavku meča crveno-beli su preko Nedovića i Petruševa stigli na poen zaostatka, ali nisu mogli do preokreta.

Krešimir Radovčić govorio je o senzacionalnoj pobedi, o kojoj se, niko nije nadao, čak ni u taboru Cibone.

"Kad smo se okupili u svlačionici, shvatili smo da jednog od nas nema jer je pod virozom, jednog su bolela leđa, jedan je bio pod temperaturom. I krenula je zafrkancija, ono, 'ajmo se sad baciti na glavu, pa kud nas to dovede, ajmo ih dobiti', šalili smo se, a niko se nije nadao...", rekao je kapiten Cibone za hrvatske medije i dodao:

"Na kraju treće četvrtine bilo je minus šest, kasnije odmah minus devet. Onda smo povezali seriju od 10-0 i postali svesni da smo tu, da imamo šansu. Prošlo je kroz glavu sve, sav naš trud, odricanje, sve što radimo od starta priprema u tišini. I tu se otvorilo, pogodili smo neke čudesne lopte, a pomazila nas je i sreća."

Cibona je imala bolje procente realizacije šuta, a posebno sa distance, gde je pogodila osam trojki iz 18 pokušaja (44 odsto). 

"Tim pogocima smo Zvezdu ubili u psihu. Oni brane do poslednje sekunde napada, a onda se neko od nas podigne i stavi u poslednjoj sekundi, zabije nemoguće. Moralo je to uticati na moral njihovih igrača", zaključio je Radovčić.

Cibona je u "Draženovom domu" stigla do svoje osme pobede ove sezone. Takođe ima i 12 poraza, dok Crvena zvezda ima učinak od 17 pobeda i dva poraza.