ABA liga

AdmiralBet ABA liga na TV Arena sport: Crvena zvezda na dva koraka od prvog mesta pred plej-of

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2024 10:15
Košarkaši Crvene zvezde gostuju Ciboni u Zagrebu MN Press
Košarkaši Crvene zvezde gostuju Ciboni u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde će gostovati Ciboni od 18 časova (TV Arena 1 Premium) u okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige. Ekipa sa Malog Kalemegdana bi trebalo da bude posebno oprezna na gostovanju u Zagrebu jer su u prethodnoj sezoni baš u "Draženovom domu" bili poraženi, što ih je na kraju koštalo prvog mesta.

Tim Janisa Sferopulosa u prestonicu Hrvatske stiže nakon teškog poraza od Makabija. Ne zbog razlike na samom kraju meča, već jer su crveno-beli u jednom trenutku imali 18 poena prednosti, ali su na kraju ispustili trijumf. Gosti iz Beograda će biti oslabljeni jer je Jago Dos Santos doživeo povredu na meču protiv izrealskog kluba.

 

 

U slučaju da se Miloš Teodosić ili Nikola Topić ne vrate u tim za meč sa Cibonom, srpska ekipa bi mogla da na utakmicu izađe bez klasičnog organizatora igre.Srpski klub bi pobedom u večerašnjem duelu stigao na korak do toga da matematički obezbedi lidersku poziciju pred plej-of.

Sa druge strane hrvatski klub u ovo kolo ulazi sa tri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Ipak, upravo prošlosezonski trijumf i izostanak nekoliko igrača u protivničkom taboru, daju za pravo zagrebačkoj ekipi da se nada pobedi i prekidu niza poraza. 

Crvena zvezda zauzima prvo mestu u ABA ligi sa skorom 19-3, dok je Cibona na 11. poziciji sa 8-14. 

AdmiralBet ABA liga, 23. kolo

Petak

Mornar - Igokea 86:84

Subota

Zadar - Cedevita 77:57
Budućnost - Borac 100:79
Partizan - FMP 88:57

Nedelja

Mega - SC Derbi 12.00 (AS1)
Cibona - Crvena zvezda 18.00 (AP1)

Ponedeljak

Krka - Split 18.00 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore