ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni sport: Mega dolazi na noge raspoloženoj Ciboni, Igokea dočekuje Zadar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 12:25
Košarkaši Igokee i podgoričke Budućnosti ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
Košarkaši Igokee i podgoričke Budućnosti

Premijerne utakmice 9. kola AdmiralBet ABA lige odigraće se danas u Zagrebu i Lakštašima, a obe utakmice možete pratiti u direktnim prenosima na TV Arena sport.

Program će od 18 časova otvoriti Cibona i Mega (Arena sport 1), dok nas od 20 sati očekuje duel Igokee i Zadra (Arena sport 2).

Nakon očajnog starta sezone i pet vezanih poraza, Cibona je povezala konce u svojoj igri i trenutno je u seriji od tri uzastopne pobede, pa će niz odličnih rezultata pokušati da nastavi protiv Mege, koja je nedavno doživela neugodan poraz od Krke. Jedne od ekipa sa donjeg dela tabele. 

Sa druge strane, uzbuđenja neće manjkati ni u Laktašima, gde trećeplasirana Igokea dočekuje Zadar, predvođen MVP igračem Lukom Božićem. Poslednja dva okršaja ovih timova prošle sezone završena su "na jednu loptu". Najpre je Zadar slavio na gostujućem terenu 84:81, da bi potom Igokea pobedila 68:67 u dvorani "Krešimira Ćosića", a obzirom na trenutnu formu ovih ekipa i kvalitet koji poseduju, utakmicu sa puno uzbuđenja možemo očekivati i danas u Laktašima.

AdmiralBet ABA liga, 9. kolo.

Petak

Cibona - Mega 18:00 (Arena sport 1)
Igokea - Zadar 20:00 (AS2)

Subota

Budućnost - Cedevita Olimpija 19:00 (AS1)

Nedelja

FMP - SC Derbi 17:00 (AS1)
Mornar - Split 19:00 (AS1)

Ponedeljak

Krka - Crvena zvezda 17:00 (A1P)
Partizan - Borac 20:00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore