ABA liga

Regionalni klasik na TV Arena sport: Partizan dočekuje Cibonu u beogradskoj Areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 09:40
Regionalni klasik na TV Arena sport: Partizan dočekuje Cibonu u beogradskoj Areni MN Press

Ljubitelji košarke imaće priliku da na našim kanalima danas isprate četiri utakmice 3. kola AdmiralBet ABA lige, a u centru zbivanja biće regionalni klasik između Partizana i Cibone, koji je na programu od 21 čas u beogradskog Areni (Arena 2 Premium).

Osim ovog duela, igraju se još tri utakmice, a sve mečeve možete gledati na Areni sport 1. 

Od 15 sati Cedevita Olimpija dočekuje Split u Ljubljani, gde će pokušati da izleči rane posle debakla od Crvene zvezde u prošlonedeljnom derbiju. Zatim, od 17 časova sledi duel Igokee i SC Derbija u Laktašima, gde domaća ekipa traži osmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. A, od 19 časova nastupa okršaj Budućnosti i Krke u Podgorici. Crnogorski tim upisao je dve ubedljive pobede u dosadašnjem toku takmičenja, da bi pre tri dana doživeo tesan poraz od Turk Telekoma na međunarodnoj sceni (79:77). Pa se trijumf protiv Krke postavlja u neku ruku kao imperativ pred neke ozbiljnije utakmice u Evropi i regionu. 

Ipak, susret koji najviše privlači pažnju biće odigran od 21 čas u Areni. Iako Cibona više nije ekipa renomea kakvog je bila proteklih decenija i dalje je u pitanju regionalni klasik. I prema rečima Željka Obradovića, neće biti opuštanja, a ostaje samo da se vidi sa kakvom će rotacijom "napasti" Cibose...

"Moramo da priđemo meču uz maksimalnu ozbiljnost i poštovanje protivnika. Danas će jedna grupa igrača nakon puta trenirati, ostalo je da se pripremimo za subotnji meč, vidimo u kakvom su stanju pojedini igrači i kako će to da izgleda u subotu veče. Protiv Asvela su igrali svi, to je najvažnije jer duel protiv Cibone sledi 48 sati nakon toga, potom ide duplo kolo Evrolige, treba rasporediti energiju, mnogo je utakmica ispred nas i moramo da vodimo računa", rekao je trener Partizana.

Admiral Bet ABA liga, 3. kolo.

Petak:

Zadar - Mornar 92:57

Subota: 

Cedevita Olimpija - Split 15:00 (Arena sport 1)
Igokea - SC Derbi 17:00 (Arena sport 1)
Budućnost - Krka 19:00 (Arena sport 1)
Partizan - Cibona 21:00 (Arena 2 Premium)

Nedelja:

Borac - Crvena zvezda 18:00 (Arena 1 Premium)

Ponedeljak:

FMP - Mega 20:00 

 

Standings provided by Sofascore