ABA liga

Neodgovoran početak, Ciboni želim da se izvuče iz krize: Željko Obradović analizirao derbi AdmiralBet Aba lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 08:11
Neodgovoran početak, Ciboni želim da se izvuče iz krize: Željko Obradović analizirao derbi AdmiralBet Aba lige MN Press

Mnogo teže nego što se očekivalo i sa mnogo više potrošene energije košarkaši Partizana su u, ipak, uspeli da savladaju Cibonu u derbi meču AdmiralBet Aba lige i to je ono što je za trenera crno-belih, Željka Obradovića najvažnije.

Njegovi igrači su mnogo loše počeli meč, dozvolili gostima iz Zagreba da diktiraju tempo i do preokreta je došlo tek u drugom delu meča kad je šansu pružio Kevinu Panteru i Džejmsu Naneliju.

"Počeli smo neodgovorno, ali je ulazak na parket Pantera i Nanelija preokrenuo je tok meča. Zahvalio sam se, oni su ti koji su uneli pozitivnu energiju. Najvažnija je pristojna minutaža, niko nije bio previše vremena na parketu. Statistički, Balša preko 20, svi ostali ispod i Ognjen, koji je imao problema pred prošlu utakmicu, pa nije ni bio sa ekipom u hali u Vilerbanu. Cibona je odigrala dobro prvo poluvreme, a mi prilično dobro drugo", rekao je Obradović posle meča.

Cibona kao klub preživljava najteže trenutke u istoriji, situacija među "cibosima" je vrlo teška, a trener Partizana im je poželeo da što pre prevaziđu ono što im se dešava.

"Hvala svim ljudima koji su došli na utakmicu i vodili ekipu, ponovo lepa atmosfera. Košarkaškom klubu Cibona želim sve najbolje. Ekipa koja ima tradiciju, vrhunske rezultate, dvostruki su prvaci Evrope, osvajači Kupa Kupova, i žao mi je što s enalaze u ovoj teškoj situaciji. Voleo bih da što pre izađu iz nje i da neko prepozna šta je klub i da se pomogne, da se što pre vrate tamo gde zaslužuju", poručio je Obradović.

Pred igračima Partizana sada je dupli program u Evroligi, budući da u utorak na svom terenu dočekuju Barselonu, a dva dana kasnije gostuju Olimpijakosu u Atini