ABA liga

SC Derbi iznenadio Budućnost: U finalu protiv Partizana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.09.2023 00:13
SC Derbi iznenadio Budućnost: U finalu protiv Partizana ABA liga/Dragana Stjepanovic

 Košarkaši Studentskog centra pobedili su gradskog rivala podgoričku Budućnost rezultatom 69:63 i igraće protiv Partizana (sreda, 21 čas) u finalu ABA Superkupa. 

Prvo poluvreme proteklo je u ujednačenoj igri i nijedna ekipa nije uspevala da stekne značajniju prednost. Studentski centar je ključnu seriju napravio početkom četvrte deonice kad je poveo 56:48.

Uspela je Budućnost da uhvati priključak i vrati se na minus tri (55:58), ali je Studentski centar taj napad odbio serijom 5:0. U poslednji minut se ušlo sa 65:61 za Studentski centar, a posle razmenjenih trojki, na 48 sekundi do kraja bilo je 68:64 za mlađi podgorički klub koji je do kraja sačuvao prednost i igraće protiv Partizana, rivala kog je propisno namučio u maju u četvrtfinalnoj seriji ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Obri Dokins sa 24 poena, pratio ga je Kenan Kamenjaš sa devet, dok je osam postigao Tomislav Ivišić. Marvin Džons sa 14 i Vladimir Mihailović sa 13 poena bili su najefikasniji u redovima Budućnosti, dok je 11 dao Kolbi Ros.