ABA liga

Partizan rutinirao Igokeu: Šampion sve rešio u prvom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2023 20:03
Partizan rutinirao Igokeu: Šampion sve rešio u prvom poluvremenu KK Partizan

Partizan se nije previše namučio protiv Igokee i zasluženo će igrati u finalu ABA Superkupa. Regionalni prvak utakmicu je rešio već u prvom poluvremenu, kada je stekao dvocifrenu razliku, da bi posle 40 minuta igre bilo 91:84 (27:13, 24:17, 29:29, 11:24).

Crno-beli će u finalu igrati protiv pobednika duela Budućnost – SC derbi, koji se igra kasnije večeras.

"Parni valjak" je od početka nametnuo svoj ritam, a njemu ekipa iz Aleksandrovca nikako nije uspevala da se prilagodi. Tome u prilog ide činjenica da je prednost Beograđana konstantno rasla. Aleksa Avramović je dobio šansu sredinom druge četvrtine, a trenutak kada je Željko Obradović odlučio da u igru uvede reprezentativca Srbije bio je znak za publiku u "Morači" da ustane i skandiranjem "MVP, MVP" pozdravi sjajnog defanzivca sa ozbiljnim napadačkim karakteristikama.

I prvo što je Avramović uradio - podelio je nekoliko asistencija, lupio blokadu, pogodio trojku i ponovo razgalio navijače u podgoričkoj dvorani.

 

U drugom delu nisu blistale odbrane, pre svega u trećoj četvrtini. Rezultat 29:29 dovoljno govori da su šuteri sa obe strane bili raspoloženi i da se veća pažnja posvetila napadu, nego odbrani koša.

Serijom 14:2 (10:0 u prva četiri minuta poslednje deonice) Igokea je uspela da se primakne, a kasnije i da spusti prednost, ali ne i da stigne. U svakom slučaju, vođeni raspoloženim Markom Jeremićem Igokea je na kraju izgubila sa podnošljivih sedam poena razlike.

U ekipi Partizana svi igrači su se upisali u strelce, predvodio ih je Alen Samilagić sa 15, Kevin Panter je ubacio 13, Pi Džej Doužer 11, Frenk Kaminski 12, Tristan Vukčević 8…

Jeremić je sa 23 poena bio prvi strelac meča.