Vesti iz fudbala

Donaruma iskren: Niko nije očekivao Manćinijevu ostavku

komentari (0)

Izvor: tanjug

29.08.2023 14:43
Donaruma iskren: Niko nije očekivao Manćinijevu ostavku Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Golman Pari Sen Žermena Đanluiđi Donaruma izjavio je danas da je bio iznenađen odlukom Roberta Manćinija da podnese ostavku na mestu selektora fudbalske reprezentacije Italije, prenosi Kalčomerkato.

Manćini je pre nekoliko nedelja podneo ostavku na mesto selektora "azura". Italijan je pre dva dana imenovan za novog selektora Saudijske Arabije.

"Niko nije očekivao Manćinijevu ostavku. Razgovarali smo, zahvalio sam mu jer smo ispisali istoriju. Nažalost, nismo se plasirali na Svetsko prvenstvo što je neuspeh, ali ispisali smo istoriju osvajanjem Evropskog prvenstva", rekao je Donaruma za DAZN.

Golman PSŽ-a je 54 puta nastupio za selekciju Italije.

"O Manćiniju mogu da kažem da je dao mnogo, dobro smo se osećali i igrali smo dobro. Bili smo dobri zajedno, uz spektakularne stvari. Mogu samo da mu zahvalim na onome što je meni pružio i Italiji", dodao je italijanski golman.

Donaruma je odgovorio i na pitanje novinara o nekadašnjem srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću, koji je preminuo u decembru prošle godine. Donaruma je debitovao za Milan sa 16 godina kada je ekipu vodio Mihajlović.

"Mihajlović mi mnogo nedostaje, čuli smo se nešto malo pre nego što je preminuo. Smejali smo se, meni je Siniša bio drugi otac, u fudbalskom smislu i ljudski mi je dao toliko toga. Učinio sam najmanje što sam mogao, mnogo mi nedostaje", istakao je Donaruma, koji je član PSŽ-a od 2021. godine.