Vesti iz fudbala

Postali smo gori od Engleza, u Seriji A nema domaćih napadača: Roberto Manćini ukazao na problem italijanskog fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 09:02
Postali smo gori od Engleza, u Seriji A nema domaćih napadača: Roberto Manćini ukazao na problem italijanskog fudbala Guliver/AP Photo/Martin Meissner

Tri italijanska kluba su uspela da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona, ali nacionalni tim Italije od toga nema preveliku korist, tvrdi selektor Roberto Manćini.

Iskusni stručnjak je na spisak igrača na koje računa za prvo okupljanje tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo uvrstio 30 igrača, a među njima su 23 fudbalera iz domaćeg šampionata, ali samo četiri napadača, od ukupno osam pozvanih.

"Postali smo gori od Engleske, koja ima problem što su vodeći napadači u Premijer ligi stranci, pa selektor Garet Sautgejt nema koga da pozove u nacionalni tim. Tri naša tima su ušla u završnicu Lige šampiona, a tamo jedva da možete da pronađete nekolicinu Italijana. To je veliki problem", rekao je Manćini.

Kao ilustraciju za svoju tvrdnju selektor Italije je izneo podatak da na listi 10 najboljih strelaca Serije A nema nijednog Italijana.

"Kada sam bio mali igrali smo se tri ili četiri sata na ulici, a onda odlazili na trening. Danas toga nema. Ne trenira se kao nekada i to je problem. To moramo da promenimo", ukazao je na problem Manćini.

Italija prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra u četvrtak protiv selekcije Engleske (20.45, TV Arena 1 Premium), a pravdu na tom duelu će deliti najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.