Vesti iz fudbala

Nenad Lalatović već bivši trener Zorje: Srpski trener vodio ukrajinsku ekipu na samo šest mečeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 17:33
Nenad Lalatović već bivši trener Zorje: Srpski trener vodio ukrajinsku ekipu na samo šest mečeva MN Press

Nenad Lalatović dobio je otkaz u Zorji posle samo 55 dana provedenih na trenerskoj klupi ukrajinskog kluba, a razlog je nezadovoljstvo uprave rezultatima od početka sezone.

Srpski fudbaski trener vodio je sada već bivši tim na pet mečeva u prvenstvu, gde je zabeležio dva poraza, isto toliko remija i jednu pobedu, s tim što je u poslednja dva kola uzeo dva od šest mogućih bodova.

Nekadašnji strateg Vojvodine, banjalučkog Borca, novosadske Mladosti, niškog Radničkog, Čukaričkog, Al Batina... otišao je iz Zorje bez ijednog trijumfa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jer je češka Sparta slavila s 2:0 u prvom meču.

U slučaju eliminacije od Čeha, Lalatoviću i igračima sledovala je grupna faza Lige konferencije, međutim rukovodstvo je očekivalo bolje rezultate i nije imalo strpljenja i sluha za šefa struke osvajača trećeg mesta u prethodnom šampionatu. 

"Siguran sam da bih napravio bolji rezultat da sam imao kompletan tim" , rekao je doskorašnji trener Zorje posle prevremenog raskida dvogodišnjeg ugovora. 

Lalatoviću je ovo bio osamnaesti klub u 12-godišnjoj karijeri, a u čak četiri kluba nije se zadržao duže od 10 utakmica. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri od trofeja ima osvojen Kup Srbije sa Vojvodinom u sezoni 2019/2020.