Vesti iz fudbala

Lalatović očarao Ukrajince na predstavljanju: Nijedan trener u Srbiji nema rezultate kao ja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 18:15
Lalatović očarao Ukrajince na predstavljanju: Nijedan trener u Srbiji nema rezultate kao ja MN Press

Srpski stručnjak Nenad Lalatović danas je predstavljen u Ukrajini, gde će od naredne sezone predvoditi ekipu Zorje. Po dolasku u novi klub, bivši trener brojnih timova po Srbiji dao je i više nego zanimljivu konferenciju za medije, a evo šta je rekao na svom predstavljanju.

Jedan deo igračke karijere Nenad Lalatović proveo je u Ukrajini, gde je od 2003. do 2005. godine nosio dres Šahtjora.

"Moje emocije su velike, samim tim što sam došao u Ukrajinu koju volim i u kojoj sam nekada živeo. Uvek sam bio lepo prihvaćen. Jako sam srećan što sam opet u ovoj zemlji", rekao je u uvodnom obraćanju, a onda je odradio kratku analizu svog novog tima.

"Ovo je jako mlada ekipa. Imamo trenutno samo 15 igrača u pogonu. Vidi se velika želja kod njih da se dokažu."

Ukrajinske novinare zanimalo da je da li će Zorja pod njegovim vođstvom igrati napadački fudbal, a bivši trener Crvene zvezde iskoristio je to pitanje da se pohvali ostvarenim rezultatima u Srbiji, gde je u proteklih 11 godina vodio veliki broj klubova.

"Ja takvu igru forsiram već 11 godina kao trener, to govore rezultati koje sam postizao za ovih 11 godina koliko radim. Na 500 utakmica do sada imam 52 posto pobeda, znači svaku drugu utakmicu sam pobeđivao. Nijedan trener u Srbiji nema takve rezultate od srpskih trenera u toliko utakmica. Imao sam oko 27 odsto nerešenih i samo 20 posto poraza od 500 utakmica. To samo govori da ćemo igrati napadački fudbal, za gol više."
 

U toku je prelazni rok, pred Lalatovićem je mnogo posla, a pojačanja su prekopotrebna kako bi se ostvarili dobri dobri rezultati na sva tri fronta.

"Moramo dovesti još minimum sedam igrača. Moramo da imamo bar još 3-4 iskusnija igrača, jer ćemo igrati na tri fronta. Nadam se da ćemo se još pojačati i da ostavimo dobar utisak i u ukrajinskom prvenstvu, tako i u Evropi. Moja velika želja je da Zorja prezimi u Evropi."

Neizbežno je bilo pitanje o ratu u Ukrajine, koji bukti već gotovo godinu i po dana.

"Kad sam došao, pokazao sam koliko volim Ukrajinu i ukrajinski narod. Kad sam dobio poziv, nisam se nijednog trenutka uplašio. A i kada odem, uvek ću ostati sa vama. Nadam se da će se ovaj užasan rat uskoro završiti i da će ukrajinski narod koji jako volim, poštujem i cenim, živeti bolje nego što je ranije živeo'', poručio je Lalatović i izrazio želju da se što pre steknu uslovi da se Zorja vrati u Luhansk iz Kijeva gde do daljnjeg igra kao domaćin.

"Kijev je prelep grad. Moja velika želja je da Zorja uskoro ponovo igra u svom gradu. Uživao sam u Ukrajini igrajući za Šahtjor i voleo bih da sve ekipe u Ukrajini igfraju u svojim gradovima. Nadam se da će mi se ta želja ispuniti", zaključio je srpski stručnjak.