Vesti iz fudbala

Lalatović i zvanično preuzeo Zorju, danas gleda prvi meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 11:35
Lalatović i zvanično preuzeo Zorju, danas gleda prvi meč MN Press

Srpski trener je sa prvim saradnikom Vidakom Bratićem prekjuče otputovao za Poljsku kako bi finiširao pregovore i danas je parafirao dvogodišnji ugovor sa trećeplasiranim timom iz Ukrajine.

Tokom dana će imati priliku uživo da pogleda ekipu jer će se od 18.00 časova Zorja sastati sa poljskom Resovijom, a ekipu će prema informacijama voditi pomoćni trener Mladen Bartulović.

Zorja je poslednjih godina ekipa iz smaog vrha ukrajinskog šampionata. Prošle sezone tim je vodio Holanđanin Patrik Van Leuven, koji je juče preuzeo Šahtjor, ali nisu imali dobar rezultat i u Ligi konferencija jer su ispali od Univerzitatee iz Kluža.

Lalatovića, koji je posle Van Leuvena drugi strani trener u istoriji kluba, čeka ozbiljan izazov da zadrži evropski nivo Zorje a da pokuša u kvalifikacijama da se probije u Ligu Evrope, jer im je grupna faza Lige konferencije zagarantovana. Ekipa iz Luganska je u poslednje tri sezone dva puta igrala grupnu fazu evrokupova, pre tri godine Ligu Evrope, a pretprošle Ligu konferencije. U prošloj su ispali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.