Vesti iz fudbala

Fani Nađ donela Srbiji srebrnu medalju u Bukureštu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.08.2023 12:12
Fani Nađ donela Srbiji srebrnu medalju u Bukureštu Rvački Savez Srbije

Reprezentativka Srbije u rvanju, Fani Nađ, osvojila je srebrnu medalju na međunarodnom turniru u Bukureštu u kategoriji do 72 kilograma, saopštio je danas RSS.

Turnir u Rumuniji bio je poslednja provera pred start seniorskog Svetskog prvenstva, koje će biti održano od 16. do 24. septembra. Fani Nađ je na turniru u Bukureštu ostvarila dve pobede i poraz. Jedan od trenera ženske reprezentacije Srbije Dalibor Perović izuzetno je zadovoljan zabeleženim rezultatom pre svega jer je Fani Nađ prvi put rvala u kategoriji do 72 kilograma:

"Spustili smo je težinski u nižu kategoriju i to se pokazalo kao pravi potez. Odlično se borila i napravila je najbolju moguću uvertiru pred SP u Beogradu. Najverovatnije ćemo doneti odluku da se ona i u nastavku karijere bori u kategoriji do 72 kilograma. Iako je ona još uvek mlađa seniorka odlično se pokazala i u seniorskoj konkurenciji i ovo je veliki podstrek za dalji rad", istakao je Perović.

Ženska rvačka reprezentacija će na SP u Beogradu imati pet takmičarki. Osim Fani Nađ (72 kg) to će još biti: Marija Ignjatović (57 kg), Jovana Radivojević (59 kg), Maša Perović (65 kg), Emilija Jakovljević (68 kg). RSS podseća je žensko rvanje u Srbiji poslednjih godina doživelo veliku ekspanziju:

"Mi smo u završnoj fazi priprema za SP. Od 28. avgusta bićemo na Divčibarama gde ćemo trenirati sa još stotinak devojaka iz preko 20 zemalja. Imaćemo sjajne uslove i odlične sparing partnerke. Naša ženska reprezentacija je jako mlada, a konkurencija će na Svetskom prvenstvu u Beogradu biti žestoka jer će odlučivati i o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Svaka pobeda naših rvačica bila veliki uspeh", konstatovao je Perović.