Vesti iz fudbala

Derbi 20. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije: Dodatno podmlađeni Grafičar dočekuje Železničar iz Pančeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 13:26
Derbi 20. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije: Dodatno podmlađeni Grafičar dočekuje Železničar iz Pančeva MN Press

Fudbaleri Grafičara će u subotu od 13.00 na terenima iza "Marakane" startovati prolećni deo sezone u utakmici protiv Železničara iz Pančeva.

Šef stručnog štaba "Grafosa", Marko Neđić, uprkos tome što je ekipa dodatno podmlađena, ne odustaje od pobedničke filozofije:

"Jedva smo čekali da počne prvenstvo... Bile su ovo duge pripreme, išli smo zajedno sa prvim timom u Tursku, kvalitetno radili, ali smo se uželeli utakmica za bodove. Veliki broj igrača nas je napustio, tako da u izmenjenom sastavu ulazimo u prolećni deo sezone, ali nam se ambicije u smislu razvitka mladih igrača i negovanja pobedničkog duha ne menjaju. Nastojaćemo da igramo prepoznatljiv fudbal, da pobeđuejmo i da kroz takvu filozofiju formiramo igrače za prvi tim Crvene zvezde. Može se reći da krećemo ispočetka i još mlađi, ali nas to ne demotiviše. Imponuje nam činjenica što svi žele da dođu u Grafičar, potpuno svesni da je ovo sjajan klub za mlade igrače", počeo je Neđić.

Kao što je perspektivni stručnjak i napomenuo, mnoštvo promena u igračkom kadru:

 

"Pojačali smo se Vicom, Dimitrićem i Iveljom, kao i Nedeljkovićem i Vukičevićem koji su pristigli iz omladinaca Zvezde i imaće svoju minutažu. Prva tri fudbalera su nešto iskusnija, ali i oni imaju 25 godina, tako da je tu mnogo prostora za napredak, a u radu sa njima će sigurno stasavati i drugi. Kada je reč o odlascima, napustili su nas, pre svih Nikola Mituljikić koji je pojačao prvi tim Crvene zvezde, ali i Manojlović (Javor), Stanković (OFK Beograd), Ilić (Javor), Lazić (Radnik), Fol (Rems), Mrkela (OFK Beograd), Knežević (Napredak), J. Mituljikić (Mladost GAT), Kasalica (OFK Beograd) i Kaluđerović (OFK Beograd). Utisak je da veliki broj startera od jesenas nije tu, ali biće to prilika za nove mlade igrače da dobiju više prostora i nametnu se za Crvenu zvezdu". 

Možda i najveći akcenat biće na generaciji 2005:

"Reč je o dečacima koji su po uzrastu mlađi omladinci, a već tokom jeseni su imali veliku minutažu među seniorima. Mislim da je to velika stvar za njih, ali ne treba tu zaboraviti ni talente iz generacija 2003. i 2004, kojima će ovo proleće biti prilika za afirmaciju. Verujem da će svi nastaviti sa dobrim partijama", rekao je Neđić.

Podsetimo, derbi meč 20. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije sudiće Srđan Jovanović, koji je u sredu delio pravdu na meču Lige šampiona između Intera i Porta.

Mozzart Bet Prva liga Srbije, 20. kolo:

Petak

Vršac - Radnički SM 14.00

Subota

Metalac - Mačva 13.00
Inđija - Loznica 13.00
Radnički NB - Rad 13.00
Sloboda - IMT 13.00
Grafičar - Železničar Pančevo 13.00
Jedinstvo - Zlatibor 13.00
Trajal - Novi Sad 1921 15.00

Standings provided by Sofascore