Vesti iz fudbala

Mesi pogurao Inter do finala Liga kupa! Deveti pogodak Argentinca na šestoj utakmici za Majami

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

16.08.2023 08:09
Mesi pogurao Inter do finala Liga kupa! Deveti pogodak Argentinca na šestoj utakmici za Majami Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Mesi, je u noći između utorka i srede bio strelac u trijumfu Intera iz Majamija nad Filadelfijom 4:1 (3:0), te je tako klub Dejvida Bekama izborio plasman u finale Liga kupa.

Bila je to šesta utakmica Argentinca za klub sa Floride, a kako je na svakoj do sada postigao bar gol, nije neko veliko iznenađenje što je to uradio i ovaj put. Mrežu domaćina načeo je Žozef Martinez već u trećem minutu, da bi Mesi u 20. veoma preciznim udarcem sa distance duplirao prednost i upisao svoj deveti pogodak za Inter.

Primio je magični Argentinac loptu na nekih 30 metara od protivničkog gola, a zatim se namestio i pogodio "malu mrežu" protivničkog gola. 

 

 

Dilema oko pitanja pobednika i definitivno je rešena u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je svoj prvenac za novi klub postigao Đordi Alba. Uspela je Filadelfija da smanji preko Alehandra Bedoje u 73. minutu, ali je desetak minuta kasnije David Ruiz zatresao mrežu i postavio konačan rezultat - 4:1.

Dakle, Inter će imati priliku da se bori za trofej u finalu Kupa protiv boljeg iz duela Monterej - Nešvil, a ono što je još bitnije za Majami jeste to da će nevezano za ishod finala biti učesnik KONKAKAF Lige šampiona naredne godine.