Vesti iz fudbala

Ronaldo dao dva gola i doneo trofej Al Nasru u Arapskom kupu šampiona: Sergej Milinković Savić praznih šaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 20:25
Ronaldo dao dva gola i doneo trofej Al Nasru u Arapskom kupu šampiona: Sergej Milinković Savić praznih šaka Tanjug/AP Photo

Fudbaleri Al Nasra pobednici su ovogodišnjeg Arapskog kupa šampiona, pošto su u meču odluke, posle produžetaka, savladali Al Hilal - 2:1 (1:1, 0:0), a junak duela dva tima iz Saudijske Arabije bio je Kristijano Ronaldo. 

Portugalski stručnjaci na dve klupe, Žorž Žezus i Luis Kastro, tražili su i dobili otvorenu utakmicu od samog početka, ali trebalo je da prođe celo jedno poluvreme da bi lopta završila u nečijoj mreži.

Poveo je Al Hilal, sa srpskim reprezentativcem Sergejom Milinkovićem Savićem u veznom redu, a vođstvo je glavom Majkl u 71. minutu, na asistenciju drugog Brazilca - Malkolma. 

Čuveni Portugalac uzbratio je samo 180 sekundi kasnije, pošto je posle proboja Sultana Al Ganama zakucao loptu u mrežu. Strelcu rekordnog broja pogodaka u istoriji evropske LIge šampiona to nije bilo dovoljno, pa je protivnika vratio na centar i u 98. minutu, stavljajući lični pečat na trijumf vredan trofeja. Kao što je učinio i u polufinalu

I to u utakmici u kom je njegov tim ostao bez dva isključena igrača, a možda bi mogao i bez Ronalda, ukoliko se ispostavi da je zadobijena povreda teže prirode, jer je u suzama napustio igru.